Anyukám szilveszterkor szokta készíteni a gesztenyekocka hagyományos verzióját, ami a család kedvence lett, és jellemzően 1 napot sem kell éjszakáznia a hűtőben… olyan hamar elfogy! Szilvesztertől függetlenül bátran készíthetitek, pofonegyszerű az elkészítése és garantált a siker… ráadásul most egészségesebb, diétásabb verziót hoztunk!
(Megjegyzés: diétás berkekben nem ismerek olyan tejszínhab-helyettesítőt, amivel hasonlóan jó állagot lehet elérni, és cukormentes, laktózmentes, neadjisten növényi eredetű, szóval ha van ötletetek, szívesen várom! A Peaknikre próbáltam tejszínből kikeverni édesítővel, habfixálóval, viszont elég „absztrakt” lett a végeredmény. Szóval így, hogy nem habzsoljuk be magában a fél tál tejszínt, elhanyagolható az egy sütire jutó cukor, aki pedig éppen versenyez, amúgy sem sütizhet, szóval ne bánkódjatok!)
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 250 gramm Peak Slim WheyCake fehérjés-csokis süteménypor
- 1,5 dl kókuszolaj
- 1,5 dl víz
- 200 gramm Peak Almondy mandulavaj
- 250 gramm 100% gesztenyemassza
- 1 csomag diétás vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 300 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
- ízlés szerint rumaroma
- 1 csomag tejszínhabpor
- 1,5 dl 1.5%-os tej
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
A tetejére
|
- A süteményport a vízzel és kókuszolajjal kikeverjük egy kézi mixer segítségével, majd mehet is a sütőbe, 180 °C-on, 10-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjátok ellenőrizni, hogy jó-e már, sütője válogatja, hogy mennyi idő alatt lesz kész. Egy rácsra téve hagyjuk hűlni a „piskótánkat”.
- A krémhez kimérjük a gesztenyemasszát és a mandulavajat, rum aromát és cukorhelyettesítőt. Közben főzni kezdjük a pudingport a tejjel, amire figyelni kell, hogy folyamatosan keverjük, mert hamar le tud égni és a szokásosnál sűrűbb állagot kell, hogy kapjunk.
- A forró pudinggal nyakon borítjuk a kimért hozzávalókat, és egységes állagúra keverjük kézi mixerrel. Érdemes megkóstolni, hogy az ízléseteknek megfelelően édes-e a krém, itt még tudjátok édesíteni, ha szükséges.
- Ha elhűlt a tészta, kenjük meg a krémmel, és jöhet a tejszínhab! Ehhez a habport tejjel kikeverjük, és pillanatok alatt kész is! Hűtőben hagyjuk pihenni 3 órát, míg szépen lehűl és összeérnek az ízek. Aztán villákat előkészíteni, 3, 2, 1… ízorgiára felkészülni!