-+=
Olvasási idő: < 1 percEgy klasszikus étel új köntösben! Emlékszem, ez volt a kedvencem a menzán… ezzel soha nem ért meglepetés! Most pedig itt egy villámgyorsan elkészíthető verzió, glutén nélkül, rózsaszín „sodóval”! Sőt, az elkészítés is olyan gyors, hogy biztos nem kell a nagyi segítsége 🙂
Tápanyagadatok
Gluténmentes aranygaluska unikornis sodóval
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 593
Ebből zsírsavak (kcal) 306
% DV (napi érték)*
Összes zsír 34g
52%
Szénhidrát 41g
14%
Fehérje 28g
56%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
A tésztához
- 200 gramm Szafi Free Lángos lisztkeverék
- 20 gramm eritrit
- 135 gramm víz
- 27 gramm citromlé (vagy almaecet)
- 1 db (bio) citrom reszelt héja
- vanília aroma
A forgatáshoz
- darált dió
- eritrit
- folyékony kókuszolaj
A sodó
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor Unicorn Pink Chocolate Edition
- 50-100 ml ásványvíz vagy tej
Hozzávalók
A tésztához
A forgatáshoz
A sodó
|
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit kimérjük és összekeverjük.
- A sütőt 200 °C-ra melegítjük, majd a forgatáshoz összekeverjük a darált diót és az eritritet.
- A tésztából egy evőkanál segítségével adagolt darabokat megforgatjuk kókuszolajban, majd meghempergetjük a diós keverékben.
- Végül egy üveg sütőtálba halmozzuk a tésztagolyókat és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
- A sodót akár egy shakerben is el tudjuk készíteni. A fehérjeport tetszés szerint sűríthetjük vízzel, de akár tejjel is. Ha kicsit túl hígra sikerült, besűríthetjük útifű maghéj hozzáadásával.