A tésztás gombapörkölt nagy kedvenc… na de alapvetően nem egy fehérjedús, alakbarát kaja – mi viszont megspékeltük! A sűrítést a finom, természetes fűszerekben gazdag, és proteines GOMBAKRÉM levesporral oldottuk meg!
Ezáltal nemcsak FEHÉRJEDÚS kaját kaptunk, de bizony finomat is, EXTRA GOMBÁS ízzel!
Tipp! Akár a Peak Sajtkrém levessel is megcsinálhatod! – Illetve diétásabbá még úgy teheted, ha plusz zöldséggel, csirkehússal cagy tofuval dúsítod! Én még plusz csirkét vagy tofut szoktam néha még beletenni pörköltbe – illetve most Skyr joghurttal kevertem ki, tejföl helyett.
A tészta pedig opcionális – diétában én a Zéró tésztákat szoktam használni, amiben nincs kb semmi 🙂 egy tasak tésztam max 7 kalória… ALAPOSAN le kell öblíteni, és a szószhoz keverni – akkor az ízetlensége ízt nyer 🙂
Amúgy mi nagy gomba rajongók vagyunk, szóval a gombákat is mi szedjük (ha nem vagy szakértő, természetesen irány a gombavizsgáló!)
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 300 gramm gomba
- 150 gramm görög joghurt vagy skyr joghurt
- 200 gramm csirkemell filé
- 50 gramm Peak Protein Cream Soup cream mushroom
- 10 gramm kókuszolaj vagy vaj
- 1 db paradicsom
- 1 db hagyma
- só, bors, fokhagyma, pirospaprika
Hozzávalók
|
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet az apróra kockázott csirke, majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. Végül a paradicsomot is mellé kockázzuk. Ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával.
- A skyrbe keverd bele a gombakrém levesport (pici víz hozzáadásával - úgyis kipárolog) - majd a főzőléből 1-2 evőkanállal vegyél ki, és keverd a Skyr-es cucchoz (hőkiegyenlítés)
- Végül öntsd a gombás cuccra, és rottyatnsd jól össze. Utolsó lépésként szórd rá a fűszerpaprikát! Ha tofut használsz, most keverd bele!
- Köretnek bármilyen tészta, nokedli, rizs tök jó. Én zéró tésztát használtam. A zéró tésztát mosd le alaposan, és kész is.