Gomba rajongóknak egy nagyon gombás rizottó recept érkezik, extra fehérjedúsan, diéta barát módon!
Gomba rajongóknak egy nagyon gombás rizottó recept érkezik, extra fehérjedúsan, diéta barát módon!
-+=
Olvasási idő:2perc
A rizottó alapvetően nem egy fehérjedús, alakbarát kaja – mi viszont megspékeltük! A főzőlé helyett a finom, természetes fűszerekben gazdag, és proteines GOMBAKRÉM levesport kevertük ki vízzel, és ezt kevertük a rizshez!
Ezáltal nemcsak FEHÉRJEDÚS kaját kaptunk, de bizony finomat is, EXTRA GOMBÁS ízzel!
Tipp! Akár a Peak Sajtkrém levessel is megcsinálhatod a rizottót! – Illetve diétásabbá még úgy teheted, ha plusz zöldséggel, csirkehússaldúsítod!
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
Amúgy mi nagy gomba rajongók vagyunk, szóval a gombásra szavaztunk!
1dbgombakonzervvagy más kedvenc,lepirított gombád is tök jó!
só, bors, fokhagyma, zöldfűszer
Elkészítés
Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat. Rátesszük a hagymát, és kis lángon addig pároljuk, míg puha lesz, de nem kezd el nagyon színesedni.
Hozzáadjuk a rizst, belereszeljük a fokhagymát, és egy csipet sóval 2 percig kevergetve pirítjuk.
Kikeverjük a gombakrém port a vízzel. Pár kanállal adunk a rizshez, és folytonos keverés mellett elkezdjük puhára párolni. A levet fokozatosan adagoljuk a rizshez. A következő kanállal akkor adjuk hozzá, mikor az előzőt már beitta.
15 perc alatt a rizs megpárolódik, de nem fő szét, a rizottó pedig krémes és lágy lesz.
A végén belekeverjük a lecsepegtetett gombakonzervet és a parmezánt.
gombás rizottó
diétás gombásrizottó
Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.