Be kell, hogy valljam, a máglyarakás, az egyik kedvenc desszertem!
Ám, amilyen finom, olyan nehéz is összerakni, hisz a tetején lévő tojáshab vagy összeesik, vagy nem. 😀
Brutál tömény desszert, 80%-a csak cukorból áll, ráadásul az egész süti egy nagy kalória bomba!
Számomra ez a desszert, a karácsony ízeit eleveníti fel, így az ünnepek közeledtével meg is csináltam, cukormentesen és diéta barátabb módon!
Ez a változat sokkal egyszerűbb és amellett, hogy diétás is,tényleg csak pár percet vesz igénybe!
A z alapja a bögrés sütipor! Valami elképesztően finom! Imádom!
- teljesen cukormentes
- gluténmentes
- fehérjedús (42°%)
- kollagénnel turbózva!- így sokkal szaftosabb, puhább a tésztája
- rostban gazdag
Ehhez a sütiporhoz, nincs másra szükség, csak vízre! Összerázzuk, kiöntjük és mehet is a mikróba, ahol 2 perc alatt egy fehérjedús, cukormentes szaftos, puha tésztát kapsz.
Erre már csak a szaftos, almáspite ízű ízesítővel megpárolt almakockák , cukormentes lekvár és a felvert tojáshab kerül!
Bevált recept, bátran ajánlom mindenkinek! 😉
Előkészítés | 10 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 160 gramm Peak FAST Cake - Bögrés süti por cukor és fehér liszt nélkül
- 160 ml víz
- 1 db alma
- ízlés szerint cukormentes barack lekvár
- 1 db tojásfehérje - felverve
- 5 gramm Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g
- ízlés szerint eritrit
Hozzávalók
|
- Első lépésként, az almát pucold meg, vágd fel kockákra és párold meg az almás pite ízű ízesítővel.
- A bögrés sütiport rázd össze shakerben a vízzel, öntsd ki egy négyszögletű edénybe és rakd be a mikróba 2 percre. Hagyd kihűlni.
- Ezután, a piskótát kend meg cukormentes barack lekvárral, majd halmozd rá az almát. (Én az almákra is tettem egy kis lekvárt.)
- A tojásfehérjét egy kis eritrittel verd kemény habbá, majd óvatosan egyengesd el az almás réteg tetején. Rakd be sütőbe, 180 fokra, légkeverésen, 10 percre, amíg szépen megpirul a hab.
- Várd meg, míg kihűl és szépen szeletelhető.