-+=
Olvasási idő: 2 perc

Igazi karantén-kompatibilis darab, mert nincs szükség se lisztre, se cukorra, se olajra, se wcpapírra hozzá! :)) Ráadásul abszolút szénhidrátszegény, ámde fehérje gazdag… így a kevésbé aktív itthoni időszakban sem rak rád plusz kilót! 🙂

Egyedül talán az almapüré okozhat fennforgást – mivel konzerv, így a jónép sajnos erre is rárepült… ha nem kapsz sehol (Aldiból szoktam hozni), akkor nyugodtan használd más sajttortám alapját, például ezt!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Viszont ha van, mindenképp érdemes kihasználni! Ez nem hagyományos kekszes sajttorta alap, inkább olyan brownie alapú lesz, és nemcsak különleges és finom, de bizony a sok zab-kókuszolaj kispórolása végett sokkal kevesebb kalória is! Ez pedig nem mindegy, jelen bezárt helyzetünket tekintve… bár otthoni edzés megy, ugye? 🙂

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
A krém
  • 250+175 gramm zsírszegény krémtúró 1 egész doboz, plusz a másik doboz maradéka, amiből az aljához használtunk
  • 2 db tojás
  • 45 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
  • fél csomag pudingpor vagy 2 tk. konjak liszt
  • ízlés szerint mirelit málna
  • ízlés szerint édesítő
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
A krém
  • 250+175 gramm zsírszegény krémtúró 1 egész doboz, plusz a másik doboz maradéka, amiből az aljához használtunk
  • 2 db tojás
  • 45 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
  • fél csomag pudingpor vagy 2 tk. konjak liszt
  • ízlés szerint mirelit málna
  • ízlés szerint édesítő
Elkészítés
  1. Az aljzat hozzávalóit összemixeljük egy késes mixerrel, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (max 18 cm-es) aljába öntjük. Ez nem hagyományos kekszes sajttorta alap, inkább olyan brownie alapú!
  2. A krém alapanyagait egy robot-/turmixgéppel habosra verjük, kivéve a málnát.
  3. Öntsük az alapra a krémet, majd a tetejére tegyünk málnát.
  4. Előmelegített sütőben, 160 fokon 45 percig sütjük. A lényeg, hogy ha a közepe még éppen hogy képlékeny állagú, és/vagy elkezd barnulni a teteje, akkor kivehetjük! A közepe legyen rezgős, pudingszerű még akkor, mikor kiveszed!
  5. Várjuk meg még kihűl - de igazából Ő másnapra a legfinomabb! Én előző este készítem, ha kihűlt, akkor hűtőbe teszem, és másnapra lesz tökéletes. Meg harmadnapra, de akkor már nagyon nem szokott sok maradni....:)

Kókusz fanoknak bounty ITT!

málnás sajttorta

málnás csokis sajttorta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!