Bár a cukrászsulis feladatokat igyekeztem itthon mindig egészséges és cukormentes alapanyagokkal elkészíteni – mégis most úgy éreztem, hogy megteltem velük, és pici pihenésképp visszatérek a kedvenceimhez. Jelen esetben egy villámgyors keverem-tepsibetöltöm-kisütöm FULL DIÉTÁS lisztmentes sütimhez – most meggyes nyári verzióban!
Szuper alternatíva, ha picit meg akarod szorítani a kalóriákat – vagy kicsit könnyedebb nasira vágysz! Miért?
- mert fehérjedús
- szénhidrátszegény
- zsírszegény
- cukormentes
- nagyon finom, laktató
- …és abszolút pótolja az édességvágyat.
FONTOS – a liszt helyett használhatsz fehérjeport, de ebben az esetben csak kazeint javaslok, mert az viselkedik úgy, mint a liszt. Ha pedig szeretnél pár kilótól megszabadulni, akkor fogadd meg a tippem, amit a videóban elmesélek: vacsizd esténként EZT velem!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 500 gramm zsírszegény túró
- 150 gramm 12%-os tejföl vagy Skyr joghurt
- 5 db tojás
- 40 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor citromos sajttorta ízben
- 40 gramm cukormentes pudingpor
- 1 evőkanál útifűmaghéj opcionális, de jót tesz az állagának
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint gyümölcsök
Hozzávalók
|
- A tojásokat válaszd ketté: a sárgáját keverd hozzá a túróhoz, Skyrhez, külön tálban pedig a "lisztes" szekciót.
- A tojásfehérjét verd habbá - és keverd ÓVATOSAN bele a túrós részt, majd a lisztes részt.
- Egy sütőformát kenjél ki vékonyan olajjal - vagy szilikonos sütőpapírral is kibélelheted.
- Öntsd bele a masszát, szórd meg gyümölcsökkel.
- Tedd a sütőbe és süsd előmelegítve, 175 fokon kb 40 percig.