Jolly Joker torta, ami egy kókusztorta. Majdnem minden mentes. Mert az ízek élményétől egyáltalán nem mentes. :)))
Megjegyzés: csak akkor számít mentesnek, ha az alapanyagok is olyanok, erre figyelj!
Lisztmentes – Gluténmentes – Cukormentes – Alacsony Ch tartalommal!
Peak-tipp! Ha növelni akarod a fehérje tartalmát, akkor akár a glutén mentes vagy laktóz mentes fehérjét is tehetsz rá öntetnek! 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 3 db tojás
- 3 db tojásfehérje
- 2 csipet só
- 90 gramm eritrit
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 150 gramm kókuszreszelék
- 100 ml ananászlé
- fél csomag gluténmentes sütőpor
- 2 evőkanál eritrit
- 30 gramm kókuszchips (elhagyható)
- 2 marék ananász
- 1 kk citromlé
Hozzávalók
|
- 3 db tojást szétválasztok. A fehérjéből egy csipet sóval es 10 g eritrittel kemény habot verek.
- 80 g eritritet összekeverek a 3 ek kókuszolajjal, a 150 g kókuszreszelékkel, az 1 dl ananász levével (én kinyomtam az ananászhús levét, alaposan), a 3 db tojás sárgájával és a 2 marék kinyomkodott ananász hússal. Ezeket összekeverem, majd utána óvatosan hozzáforgatom a tojáshabot.
- Egy 20-max 23 cm kapcsos tortaformát kibélelek az alján és az oldalán sütőpapírral (az oldalát bevizeztem, így rátapadt a papír) és belekanalazom, majd szépen elegyengetem a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütöm.
- Ha kész, akkor egy sütőlemezen a kókuszchipest pár perc alatt megpirítom.
- Visszaveszem a sütőt 150 fokra. Megsütöm a tortát 10-15 perc alatt. Ha szépen barnult a hab, akkor kész. Végül megszórom a kókuszchipssel.
- A maradék 3 tojásnak a fehérjéből, ismét egy csipet sóval és a citromlével kemény fényes habot keverek amit eloszlatok a tortán. Nem kell egyenletesen, jó ha csúcsos.
- Ha kihűlt, szeletelem.