A tél a narancsos süti szezonja - így válaszd a receptet, és nemcsak egy finom sütit nyersz meg vele, de a konyhád is finom, narancsmámorban fog úszni!
A tél a narancsos süti szezonja - így válaszd a receptet, és nemcsak egy finom sütit nyersz meg vele, de a konyhád is finom, narancsmámorban fog úszni!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Ha pite, akkor sokaknak az almás pite jut elsőnek eszükbe. Viszont itt a hűvösebb idő, boltokban a finom narancs, és ugye sokan szeretik a narancs illatát is. Így amíg a sütemény elkészül a narancs héját akár radiátorra is tudod tenni, kellemes narancs illat járja át majd a meleg házikót 🙂
A sütemény azon felül, hogy krémes, „habos-babos” a tésztája rendkívül puha és omlós. Elkészítése nem igényel sok időt és nagy konyhai tapasztalatot sem, így ha még nem vagy annyira jártas a sütés világában, de szeretnél villantani egyet a többiek előtt, akkor nyugodt szívvel választhatod ezt a receptet 🙂
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
Tápanyagadatok
Narancskrémes pite
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 136Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2g3%
Szénhidrát 15g5%
Fehérje 5g10%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A tojást szétválasztod, a sárgáját és a mandulatejet hozzáadod a száraz részhez, alaposan elkevered.
A fehérjét kemény habbá felvered és összeforgatod óvatosan a tésztával.
A tésztába egy kevés narancshéjat reszelünk, majd sütőformába öntjük és 180 fokon 25 perc alatt kb. készre sütjük.
Amíg sül a pite elkészítjük a narancskrémet. 2 db narancsot kifacsarunk, igény esetén még édesítőszert teszünk hozzá. A narancs levét a hideg tejszínnel összeöntjük, hozzáadjuk a habfixálót majd robotgép segítségével elkezdjük habbá verni.
Ha ezzel megvagyunk, a narancskrémünket hűtőbe tesszük 1 órára, addig a pite is alaposan kihűl.
A pite tetejére igény szerint tehetünk akár vékonyra szeletelt narancsot is, majd erre ráöntjük a narancskrémünket, eloszlatjuk egyenletesen és végezetül narancsszeletekkel díszítjük.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.