Van az a bejgli ami mutatós. Nem repedt, és mérnöki pontossággal tekeredik.
Van az a bejgli, ami finom, töltelékkel teli, omlós és nem olyan száraz, amit alig bírsz két kancsó forralt bor mellett is letuszkolni.
Van az a bejgli, ami egészséges. Nem tartalmaz cukrot, lisztet – és más felesleges adalékot.
És van az a bejgli, ami mindhárom elvárásunkat teljesíti! Ez Ati szakácsunk saját fejlesztésű bejgli receptje – amit volt szerencsénk tesztelni! Így tényleg bátran írhatjuk, minden kritériumnak megfelel! Ha egy működő, puha, omlós – nem szétrepedezős – és egészséges receptet akarsz az ünnepekre – akkor ezt ajánljuk! Nem fogsz csalódni! 🙂
Aki több karácsonyi FITT receptet szeretne, az ne késlekedjen! Limitált ideig elérhető és ingyenes receptes ebook Tőlünk-Neked IDE KATTINTVA megszerezhető! 🙂
Még egy tipp! Használhatod a Peak mákkrémet vagy szintén cukormentes gesztenyekrémet is a bejglid töltésére! (Én az itteni töltelék felét helyettesítettem velük!)
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
rúd
|
- 450 gramm zabpehelyliszt
- 50 gramm búzasikér
- 15 gramm élesztő (friss-kocka)
- 150 gramm vaj
- 65 gramm sertészsír (nagyon fontos - ettől lesz omlós és szép)
- 2 db tojás sárgája
- 1 db tojás kenéshez
- 50 gramm por édesítő
- 5 gramm só
- 150 ml hideg tej
- 150 gramm darált dió
- 70 gramm por édesítő
- 4 evőkanál light barack vagy narancs lekvar
- 100 ml frissen facsart narancslé
- 250 gramm zsírszegény krémtúró
- 150 gramm áfonya
- 2 kiskanál útifű maghéj
Hozzávalók
A bejglihez
A diós töltelék
Az áfonyás túróshoz
|
- A lisztbe morzsold el az élesztőt (nem a tejbe, nem kell futtatni!)
- Utána minden további hozzávalót keverj bele, alaposan gyúrd össze és tedd fél órára a hűtőbe.
- Oszd 3 részre és lisztezett felületen 20x25 os téglalapokat nyújts-tölts-tekerj.
- Itt kell átszúrni több helyen, az aljáig, pl. egy hurkapálcával.
- Tojás sárgájával kend le és tedd hűtőbe a rudakat - addig amíg ujj érintésre nem száraz a tojás rajta.
- Utána kell lekenni fehérjével és azt hagyni rászáradni, de ezt mar szobahőmérsékletlen.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percet sütni.
- A diós töltelék összetevőit keverd el és főzd össze.
- A túróst csak keverd el, várj picit, majd kenheted is!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Végre egy működő omlós, egészséges bejgli recept!" című cikkhezElkészítettem, de sajnos a tészta borzalmas ezekkel az arányokkal 🙁 szétesik, nehéz nyújtani, feltekerni meg szinte lehetetlen, mert törik szét. Már gyúrásnál korrigáltam az arányokat,hogy legalább egybe maradjon. Mindjárt megy sülni, remélem legalább ehető lesz mert szép már biztos nem..