-+=
Olvasási idő: 2 perc

Van az a bejgli ami mutatós. Nem repedt, és mérnöki pontossággal tekeredik.
Van az a bejgli, ami finom, töltelékkel teli, omlós és nem olyan száraz, amit alig bírsz két kancsó forralt bor mellett is letuszkolni.
Van az a bejgli, ami egészséges. Nem tartalmaz cukrot, lisztet – és más felesleges adalékot.

És van az a bejgli, ami mindhárom elvárásunkat teljesíti! Ez Ati szakácsunk saját fejlesztésű bejgli receptje – amit volt szerencsénk tesztelni! Így tényleg bátran írhatjuk, minden kritériumnak megfelel! Ha egy működő, puha, omlós – nem szétrepedezős – és egészséges receptet akarsz az ünnepekre – akkor ezt ajánljuk! Nem fogsz csalódni! 🙂

Aki több karácsonyi FITT receptet szeretne, az ne késlekedjen! Limitált ideig elérhető és ingyenes receptes ebook Tőlünk-Neked IDE KATTINTVA megszerezhető! 🙂

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Még egy tipp! Használhatod a Peak mákkrémet vagy szintén cukormentes gesztenyekrémet is a bejglid töltésére! (Én az itteni töltelék felét helyettesítettem velük!)


Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
rúd
Hozzávalók
A bejglihez
  • 450 gramm zabpehelyliszt
  • 50 gramm búzasikér
  • 15 gramm élesztő (friss-kocka)
  • 150 gramm vaj
  • 65 gramm sertészsír (nagyon fontos - ettől lesz omlós és szép)
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 db tojás kenéshez
  • 50 gramm por édesítő
  • 5 gramm
  • 150 ml hideg tej
A diós töltelék
  • 150 gramm darált dió
  • 70 gramm por édesítő
  • 4 evőkanál light barack vagy narancs lekvar
  • 100 ml frissen facsart narancslé
Az áfonyás túróshoz
  • 250 gramm zsírszegény krémtúró
  • 150 gramm áfonya
  • 2 kiskanál útifű maghéj
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
rúd
Hozzávalók
A bejglihez
  • 450 gramm zabpehelyliszt
  • 50 gramm búzasikér
  • 15 gramm élesztő (friss-kocka)
  • 150 gramm vaj
  • 65 gramm sertészsír (nagyon fontos - ettől lesz omlós és szép)
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 db tojás kenéshez
  • 50 gramm por édesítő
  • 5 gramm
  • 150 ml hideg tej
A diós töltelék
  • 150 gramm darált dió
  • 70 gramm por édesítő
  • 4 evőkanál light barack vagy narancs lekvar
  • 100 ml frissen facsart narancslé
Az áfonyás túróshoz
  • 250 gramm zsírszegény krémtúró
  • 150 gramm áfonya
  • 2 kiskanál útifű maghéj
Elkészítés
A bejgli
  1. A lisztbe morzsold el az élesztőt (nem a tejbe, nem kell futtatni!)
  2. Utána minden további hozzávalót keverj bele, alaposan gyúrd össze és tedd fél órára a hűtőbe.
  3. Oszd 3 részre és lisztezett felületen 20x25 os téglalapokat nyújts-tölts-tekerj.
  4. Itt kell átszúrni több helyen, az aljáig, pl. egy hurkapálcával.
  5. Tojás sárgájával kend le és tedd hűtőbe a rudakat - addig amíg ujj érintésre nem száraz a tojás rajta.
  6. Utána kell lekenni fehérjével és azt hagyni rászáradni, de ezt mar szobahőmérsékletlen.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percet sütni.
A töltelékek
  1. A diós töltelék összetevőit keverd el és főzd össze.
  2. A túróst csak keverd el, várj picit, majd kenheted is!

Több ünnepi recept ITT!

omlós bejgli

omlós egészséges bejgli

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.