-+=
Olvasási idő: 3 perc

Gondolom Téged is hajt a kíváncsiság, mitől is lázadhat egy tiramisu torta…? Nos… kezdjük az elején!

Tiramisu torta… hangzásra, látványra… maga a kőkemény zsír és kísértés minden diétázónak. Ugye-ugye? Kávéval átitatott krémes-lisztes piskóta torony, mellyel gátlástalanul lehet bevinni a kalóriákat. Már el is képzelted…hmmm…pont olyan esetleg mint a mi kis egyedünk?

Nézd csak meg Őt! Kakaós rétegek között hömpölygő vastag krém, pisztáciakrémmel és gyümölcsökkel gubbasztva a tetején. Igen, igen… az egészséget, diétát, reform konyhát MESSZIRŐL SEM hirdeti…

Pedig ha tudnád…. hogy a bájos külső NEM baljós belsővel párosul… hanem diétázóknak kifejlesztett, csupa egészséges és reform cuccokból áll!

Miiii??? Ez reform és diétás??!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Igen. Jól olvastad. Reform. Diétás. Meg egészséges. Belül Ő is csak egy kulináris különc, aki zabból, proteinből és édesítőből áll.

Akit naivan elítélnél, ha csak az összetevőit olvasnád. :'(

És ez tudod miért van? Mert az emberek többsége a reform sütikhez holmi pejoratív, negatív érzéseket és képeket csatol – mely szerint a zabsüti fűrészpor ízű, és minden ami diétás, az kinézetre inkább hasonlít egy esti arcpakolásra, mintsem egy habos-krémes konyhai alkotásra. Nos, az ilyen sztereotípiák ellen lázad a legújabb Peak-torta!!!

Megmutatja a világnak, hogy lehet valami reform és dekoratív egyszerre! Tökéletes tápértékével nem fog miatta elcsúszni a beach-body…

…sőt, lehet vele villantani a poroktól-zaboktól fintorgó kedves családtagoknak is… hidd el, komolyabb siker sztorija lesz, mint anno a Dallasnak. 🙂 (Tapasztalat!:))

Peak-praktika a sütihez!

A süti különlegessége a Peak-pisztáciavaj. Nemrég került bele az életembe, és bár vészesen a vége felé közeledik kapcsolatunk, de ugyanakkor sok finom, és izgalmas kalandom volt vele!

A pisztáciavaj íze szerény – amolyan visszafogottan, mégis érezteti a maga kis jelenlétét. Békés jellem, megfér és nem nyom el más ízeket – ellentétben a nyomulósabb, mogyoróvaj társánál… A pisztáciavaj csodás összhangot alkot a piros gyümölcsökkel… de mivel Szicíliához köthető… így szerintem alap, hogy a kávétól sem áll messze az íze!

És valóban! Pisztáciával tuningolni a tiramisut nem kispályás ötlet… de aki csak a kávéját habosítja vele, már az is egy gourmandula tipp!

Amit még megemlítenék! A fellelhető más magvajakkal ellentétben ez-csak-pisztácia. Nincs benne más vaj, olaj, cukor…és nyomokban más magokat, kis és nagy emlősöket sem tartalmaz. Tiszta mag-vaj, nem sós, nem édes. Semlegesen csak pisztácia… innentől kezdve a hovatartozását Rád bízza!

Tápanyagadatok
Egy lázadó pisztáciás tiramisu torta!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 165 Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4,3g 6%
Szénhidrát 15g 5%
Fehérje 16g 32%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A torta tésztához
A krémhez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A torta tésztához
A krémhez
Elkészítés
  1. Elsőnek is a tészta alapanyagaiból 3 palacsintát sütünk! Figyelem, ezek vaskosabbak, mint a hagyományos nagyi féle! Inkább amolyan megnőtt amerikai palacsinta-szerűségekre kell hasonlítaniuk!
  2. Fontos, hogy kis lángon, inkább hosszabb ideig süsd! A vastagság miatt a feldobós-megfordítós manővert NEM erőltetném... inkább spatulával alányúlva vagy tányérra buktatva végezd!
  3. A harmadik palinál már eléggé be szokott állni a tészta, így kis tejjel hígítható!
  4. Amíg sülnek a tészták, addig keverd ki a krémet - a psiztácia vaj kivételével!
  5. A pali-lapokat kend meg: egy evőkanál pisztáciavajat oszlass el rajta, majd mehet a mascarpone krém! Utána újra: palacsinta-pisztácia-krém!
  6. Az utolsó palacsintát is kend be krémmel, és díszítsd kreatívan: egyszerű, de szuper dolog például kis pisztácia vaj cseppeket beletolni a krémbe, és egy élesebb evőeszközzel "összemárványozni" a tetejét!
  7. A tetejét turbózhatod bogyós gyümölcsökkel. Vagyis mondjuk azt, hogy kötelezően ajánlott!

További lázadó sütik ITT! 🙂

pisztáciás tiramisu

proteines pisztáciás tiramisu

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.