Gondolom Téged is hajt a kíváncsiság, mitől is lázadhat egy tiramisu torta…? Nos… kezdjük az elején!
Tiramisu torta… hangzásra, látványra… maga a kőkemény zsír és kísértés minden diétázónak. Ugye-ugye? Kávéval átitatott krémes-lisztes piskóta torony, mellyel gátlástalanul lehet bevinni a kalóriákat. Már el is képzelted…hmmm…pont olyan esetleg mint a mi kis egyedünk?
Nézd csak meg Őt! Kakaós rétegek között hömpölygő vastag krém, pisztáciakrémmel és gyümölcsökkel gubbasztva a tetején. Igen, igen… az egészséget, diétát, reform konyhát MESSZIRŐL SEM hirdeti…
Pedig ha tudnád…. hogy a bájos külső NEM baljós belsővel párosul… hanem diétázóknak kifejlesztett, csupa egészséges és reform cuccokból áll!
Miiii??? Ez reform és diétás??!
Igen. Jól olvastad. Reform. Diétás. Meg egészséges. Belül Ő is csak egy kulináris különc, aki zabból, proteinből és édesítőből áll.
Akit naivan elítélnél, ha csak az összetevőit olvasnád. :'(
És ez tudod miért van? Mert az emberek többsége a reform sütikhez holmi pejoratív, negatív érzéseket és képeket csatol – mely szerint a zabsüti fűrészpor ízű, és minden ami diétás, az kinézetre inkább hasonlít egy esti arcpakolásra, mintsem egy habos-krémes konyhai alkotásra. Nos, az ilyen sztereotípiák ellen lázad a legújabb Peak-torta!!!
Megmutatja a világnak, hogy lehet valami reform és dekoratív egyszerre! Tökéletes tápértékével nem fog miatta elcsúszni a beach-body…
…sőt, lehet vele villantani a poroktól-zaboktól fintorgó kedves családtagoknak is… hidd el, komolyabb siker sztorija lesz, mint anno a Dallasnak. 🙂 (Tapasztalat!:))
Peak-praktika a sütihez!
A süti különlegessége a Peak-pisztáciavaj. Nemrég került bele az életembe, és bár vészesen a vége felé közeledik kapcsolatunk, de ugyanakkor sok finom, és izgalmas kalandom volt vele!
A pisztáciavaj íze szerény – amolyan visszafogottan, mégis érezteti a maga kis jelenlétét. Békés jellem, megfér és nem nyom el más ízeket – ellentétben a nyomulósabb, mogyoróvaj társánál… A pisztáciavaj csodás összhangot alkot a piros gyümölcsökkel… de mivel Szicíliához köthető… így szerintem alap, hogy a kávétól sem áll messze az íze!
És valóban! Pisztáciával tuningolni a tiramisut nem kispályás ötlet… de aki csak a kávéját habosítja vele, már az is egy gourmandula tipp!
Amit még megemlítenék! A fellelhető más magvajakkal ellentétben ez-csak-pisztácia. Nincs benne más vaj, olaj, cukor…és nyomokban más magokat, kis és nagy emlősöket sem tartalmaz. Tiszta mag-vaj, nem sós, nem édes. Semlegesen csak pisztácia… innentől kezdve a hovatartozását Rád bízza!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 120 gramm darált zabpehely
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Choco Rum 1000g
- 150 gramm natúr joghurt
- 2 db tojás (XL)
- 1 dl tej + ha sűrűsödne a tészta
- ízlés szerint Dia-Wellness édesítőszer 1:1
- 15 gramm natúr kakaópor
- 1 shot erős fekete kávé
- 250 gramm light mascarpone zsírszegény krémtúróval is működik!
- 150 gramm natúr joghurt
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Ír krémlikőr 1000g
- 30 gramm Peak Pistachio 100% pisztáciavaj
- ízlés szerint Dia-Wellness édesítőszer 1:1
- ízlés szerint erdei gyümölcs mix (díszítéshez)
Hozzávalók
A torta tésztához
A krémhez
|
- Elsőnek is a tészta alapanyagaiból 3 palacsintát sütünk! Figyelem, ezek vaskosabbak, mint a hagyományos nagyi féle! Inkább amolyan megnőtt amerikai palacsinta-szerűségekre kell hasonlítaniuk!
- Fontos, hogy kis lángon, inkább hosszabb ideig süsd! A vastagság miatt a feldobós-megfordítós manővert NEM erőltetném... inkább spatulával alányúlva vagy tányérra buktatva végezd!
- A harmadik palinál már eléggé be szokott állni a tészta, így kis tejjel hígítható!
- Amíg sülnek a tészták, addig keverd ki a krémet - a psiztácia vaj kivételével!
- A pali-lapokat kend meg: egy evőkanál pisztáciavajat oszlass el rajta, majd mehet a mascarpone krém! Utána újra: palacsinta-pisztácia-krém!
- Az utolsó palacsintát is kend be krémmel, és díszítsd kreatívan: egyszerű, de szuper dolog például kis pisztácia vaj cseppeket beletolni a krémbe, és egy élesebb evőeszközzel "összemárványozni" a tetejét!
- A tetejét turbózhatod bogyós gyümölcsökkel. Vagyis mondjuk azt, hogy kötelezően ajánlott!