Imádom a sütiket. Náluk talán csak egy dolgot imádok jobban… a sóóóós sütiket! Emlékszel?
Gyerekként – óóóó, amikor még kit zavart, hogy zsíros-lisztes-nempaleo-nemdiétás-nemcsökkentett…- mindig marokszámra toltuk le… cukros üdítőkkel, fagyi előtt. után, mellé… Hát. Ha nem vagy egy genetikai ajándékcsomag és így éltél… akkor bizony hamar meg is lett az eredménye.
Legalábbis kilókban is. Így ma már nem megy annyira a dőzsölés… kivéve… ha… nem teszünk egy kis csavart a receptbe, és nem készítjük el úgy, hogy beleférjen a diétánkba.
Természetesen nálunk sem játszik be bármilyen nasi, így ez is a szokásos kis Peak-praktikákat tartalmazza: plusz fehérje, egészséges szénhidrát… és mégis olyan, mint anno… Proteines retro teasüti!!!
Készítsd el, szórj rá sajtot vagy kömény vagy szezámmagot vagy…. egy kis mák? Igazából rád van bízva. Akár pogácsa formára is szaggathatod.. Az élmény ugyanaz lesz!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 35-40 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 130 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 gramm búzasikér
- 75 gramm Peak Vegan Protein Fusion növényi fehérjepor vegánoknak
- 150 gramm zsírszegény krémtúró
- 100 ml tejszín
- 200 ml víz
- 4 db tojás
- ízlés szerint só
- szezámmag
- köménymag
- mák
- light reszelt trappista sajt
Hozzávalók
A tésztához
A tetejére
|
- A tésztához a por alakú hozzávalókat összekeverjük, majd hozzá a tojások, a túró és ezzel is elkeverjük.
- Ezután következik a tejszín, a víz és ezzel is alaposan elkeverjük.
- Egy gyúrható, stabil masszát kapunk, de ha mégis ragacsos maradna, akkor lisztet tegyünk még hozzá!
- Szilikon lapon vagy lisztezett felületen nyújtsuk 1-1,5 cm vastagra, majd szeleteljük a tésztát tetszőleges hasábokra és sorakoztassuk sütőpapírra.
- Kenjük le a tetejét tojás sárgájával és szórjuk meg tetszőleges feltétekkel.
- 170 fokos sütőben süssük 35-40 percet. Ha sajttal szórjuk meg, akkor azt az utolsó 15 percnél tegyük rá.