EPRES PUDINGOS GYÜMÖLCSTORTA, szaftos piskótával – igazi kényeztető finomság! Gyors és egyszerű, és behűtve igazi tavaszi sütike!
Kis kitekintés a diétás – vagy épp annak hitt? – sütik világába…
Nem tudom, Te hogy vagy vele de én utálom, amikor ott egy diétásnak kikiáltott süti recept, mégis ott kezdődik az első etap, hogy 100 g puha vaj………….. no igen. A legtöbb diétás süti recept-készítő már azzal elégedetten nyugtázza a napot, hogy lecserélte a margarint vajra vagy kókuszolajra… és fehér lisztet teljes kiőrlésűre…Nos, nem vitatom, hogy ezzel a manőverrel valóban egészségesebb produktumot kapunk, viszont a sütinek a kalóriatartalmát biztos nem sikerült kellően elégséges szintre leredukálni.
Persze mellette szól, hogy a rostban gazdagabb lisztek jobban telítenek (egy diétázót…? …. ugyan :)) és a vércukorszint sem egy hullámvasútpálya – de ott van a zsír, ami KELL, de sajnos nem akkora mennyiségben, mint amit gyakran egy „fitt” sütibe rejtenek.
A legtöbb kevert sütiben simán kihagyható a zsír, mivel csak „puhító, nedvesítő” eszközként funkcionál. No nem egy nyújtott vajas tészta esetén, de ez a kevert piskóta alap még iszonyat finom is lett tőle!!!
És akkor mivel helyettesíthetjük?
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
Anno pár osztrák recept adta az ihletet, akik előszeretettel használták az „Apfelmus-t” vagyis az almaszószt. Szerencsére idehaza is lehet már kapni cukormentes (!!) almapürét, így régóta használom browniekhoz, muffinokhoz is vaj helyett.
//A hagyományos felvert piskótával is elkészíthető (tojásonként 30g zabliszt és 30g eritrit), de az almapürés változatot ki akartam próbálni – hát isteni puha lett //
Érdekel a kazein puding állaga? Nézd meg a MIKRÓS MÁKOS GUBA receptünket is, hiszen hozzá ő a sodó!!
Ami még a recept érdekessége, hogy Peak PEZSGŐKRÉMET tettem a pudingos töltelékbe. Na, ezzel isteni összhatás lett…tudjátok, mint az a híres pezsgőkrémes Croissant 🙂 Kivéve, hogy ez a pezsikrém low carb – vagyis LEHET enni diétában is!
Ha tetszett ez a fitt recept, vagy megszeretted a receptjeimet – és szeretnél részese lenni azÚJ Peak Szakácskönyvem több mint 40 hasonló egyszerűségű diétás receptjeinek, akkor MÉG meg tudod szerezni a Limitált Szakácskönyvem! (UTOLSÓ DARABOK!)
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 100 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 1 csomag sütőpor
- 50 gramm Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- 220 gramm cukormentes almapüré Aldiban vettem
- 2 db tojás
- ízlés szerint édesítő
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál Peak Prosecco Creamy Choco - Fehércsokis pezsgős krém, tejsavó fehérjével
- 400 ml tej
- 200 gramm Skyr joghurt
- 35 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- ízlés szerint eper vagy más gyümi
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
|
- Mindent keverj össze a tésztához, és öntsd a piteformába (nekem egy 24 cm formám volt). Ha régi a forma, akkor érdemes kis kókuszzsírral kikenni, hogy ne ragadjon bele (én elfelejtettem, simán kijött belőle). 175 fokon 15 percig süsd!
- A krémhez a pudingot főzd meg a tejjel, majd ha kihűlt, keverd bele a Skyr joghurtot, a pezsgőkrémet és a kazeint. (Botmixerrel nagyon szép homogén lesz!) Édesítsd, ha szükséges.
- A süti összeállítása: A piskótára öntsd rá a pudingot. A tetejét pakold meg eprekkel, tedd hűtőbe pár órára!