Igeeen, végre tolhatjuk ki a HÚSVÉTI posztokat – és egy répatortával startolunk…amiben persze van egy kis csavar :)) … szószerint.
És HÚSVÉT alkalmából EZT a meglepetést is hoztuk – a legfinomabb SÜTIKRÉMEKRE, GIGAA 30%OFF kedvezményt kapsz! (UTOLJÁRA, áremelés előtt, sajnos… MOST még tudod vinni!) KATTINTS IDE a cukormentes csomagodárt!
Igazi diétás fehérjebomba teki:
- liszt és cukor helyett: zablisztes-proteines piskótával készült, eritritet felhasználva. Az új dióóóós SOMLÓIS Slim imádnivaló ebbe a receptbe, mert iszonyat kellemes diós íze van – így csak kevés dió kellett mellé, ami ugye szintén sok kalóriaspórolás!
- zsíros mascarpone és cukros csoki helyett:
— A mascarpone – ami egy igen magas kalóriatartalmú tejtermék – kiváltására a proteinben gazdag, zsírszegény Skyr joghurt és az isteni fehércsokis Slim tökéletes páros, nemcsak ennél a receptnél, hanem mindenhol ahol mascarpone krémre van szükség!
— Még egy gourmet tipp! A répatortára került öntetet és/vagy bele a krémet durván beturbózhatod, ha 1-2 kanál Cocodream cukormentes kókuszkrémet is belekavarsz. Ennek a krémnek IGAZI RAFFAELLO íze van, és a fehércsokis Slimes túrókrémhez keverve egy igazi gasztroorgazmus :)))
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
- 30 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 20 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel somlói galuska íz 500g
- 125 gramm reszelt répa nyomkodd ki a levét!
- 3 db tojás (L vagy XL)
- 10 gramm darált dió
- 50 ml frissen facsart narancslé
- 2 evőkanál eritrit
- ízlés szerint édesítő és fahéj (ízlés szerint eltérő)
- 300 gramm natúr Skyr joghurt
- 30 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel fehércsokis süti íz 500g
- 1-2 evőkanál Peak Coco Dream - cukormentes kókuszkrém
- ízlés szerint édesítő
Hozzávalók
A tekercshez
A krémhez
|
- A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd ki a narancslével, és a fele eritrittel.
- A száraz hozzávalókat is keverd össze - érdemes átszitálni, ha szebb piskótát akarsz.
- A répát reszeld le a lehető legkisebbre, majd nyomkodd ki a levét. EZ fontos, különben szétázik és széttörik a piskóta.
- A tojásfehérjét a maradék eritrittel felverjük - legyen tartása habnak de nem kell betonkeményre.
- Keverjük óvatosan bele a sárgás részt, majd a szilárdat, 3 részletben. Végül a répát. ÓVATOSAN, ne törjön össze a hab!!
- Sütőpapíros tepsiben egyengessük szét - előmelegítve süsd 15 percig közepes hőfokon. Ha kisült, akkor fordítsuk meg és egy konyharuha segítségével tekerjük fel.
- A krémhez keverd össze a hozzávalókat - én kókuszkrémet használtam a "lazításhoz", nagyon finom bele.
- Ha kihűlt a piskóta, akkor kend meg krémmel és szorosan tekerd fel, mint egy szőnyeget. 🙂 Érdemes egy estét a hűtőben pihentetni!
- A tetejér por eritrittel vagy kókuszkrémmel - sűrűre kevert fehérjével is díszítheted!