Itt van lassan a nyár és már a tavasz végét húzzuk, ami valljuk be szinte nem is volt. És ha nyár, nyomás ki a szabadba egy jó sétára, egy jó kis futásra, egy családi piknikre… de mindegy, hogy miért, csak legyünk kint. És ugye milyen szép ilyenkor a természet? A reggel is olyan szép, ahogy a pára megcsillan a füvön, a növényeken.
Ez ihlette a mostani különleges tortát is, ráadásul sok-sok fehérjével.
Miért különleges ez a túrótorta?
- egyfelől azért mert SÓS!!! Az édes ízekre gyakran becsömörlünk, így mekkora felüdülés, egy teljesen más ízvilág – pláne ha az ember nem kimondottan az a nutellát-fagyival-kürtöskalácsban imádó édesszájú típus
- igazi protein bomba! Nemcsak a túró-tömkeleg miatt olyan mint egy nagyra nőtt körözött 🙂 – hanem a Peak Vega fehérjepora is a tésztába landolt! Igen, a növényi fehérjék a LEGJOBBAK!!! a sütéshez, hiszen a liszt szekció jelentős részét kiváltják – így még jobb tápértéket kölcsönözve a receptednek!
- mert nagyon nagyon NAGYON dekoratív. Itt a gyereknap, kiskölköknek vicces és egészséges süti lesz!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 25-30 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 130 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 gramm búzasikér
- 75 gramm Peak Vegan Protein Fusion növényi fehérjepor vegetáriánusoknak semleges doboz 1000g
- 165 gramm zsírszegény túró
- 100 ml tejszín
- 200 ml víz
- 4 db tojás
- 4 evőkanál szezámmag
- 750 gramm zsírszegény túró
- 375 gramm light mascarpone
- 1,5 kk só
- 1,5 kk fűszerkömény
- 5 evőkanál metélőhagyma apróra vágott
- 1 csokor metélőhagyma
- mini színes paradicsom és paprika
Hozzávalók
A tészta
A krém
A díszítés
|
- A tésztához a por alakú hozzávalókat összekeverjük majd hozzá a tojás, ezzel is elkeverjük, majd a tejszín, víz, végül a tojás.
- Egy stabil, de gyúrható masszát kapunk, de ha esetleg ragacsos lenne, tegyünk még hozzá lisztet.
- Szilikon lapon vagy lisztezett felületen 1.5-2 cm vastagra nyújtsuk 22 cm átmérőjű körre, melyet egy azonos méretű kapcsos tortaformába helyezünk, melybe előzetesen sütőpapírt tettünk.
- 170 fokra előmelegített sütőben 25 – 30 percet sütjük, majd miután kihűlt, kivesszük a formából és megfelezzük vastagságában a lapot. Tehát 2 azonos 22 cm átmérőjű kör legyen. Az egyik lapot visszahelyezzük a formába.
- A krémhez a túrót összekeverjük a mascarponeval és a fűszerekkel ,majd beleszórjuk az aprított metélőhagymát, a massza 2/3-ad részét az első lapra kenjük, utána ráhelyezzük a másik tortalapot, és végül a tetejére és az oldalára kenjük szépen egyenletesen a maradék túrót.
- A metélőhagyma hosszabb részeivel körberakjuk a oldalát a tortának és a tetejére is szórhatunk. Paradicsomokból vagy pici paprikákból fantáziánk szerint alkossunk középre valami szépet.