Hello Ősz! Nagyon szeretem ezt az évszakot és a vele járó szezonális zöldségeket , gyümölcsöket és magvakat is! Nálunk nagyon megy a sütőtök. Krémlevesként szeretem a legjobban, pirított tökmaggal – de újabban az édességekbe is csempészek, hiszen nemcsak a süti íze lesz különleges, de a tápértéke is jobb, hiszen a rengeteg sok kalóriás zsírok helyett ezzel adjuk meg a krémességet!
Ha már karfiolból lehet pizza, sütőtökből is sütemény!
Édesapám nálunk töltött pár napot, így neki kedveztem ezzel a kis finomsággal. Ráadásul, itt a tök szezon, és a kedvence is, így én se tököltem sokat, elkészítettem egy lekváros fánkot, ami teljesen cukormentes! 🙂
Ti készítettek már belőle süteményt?
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
db
|
- 4 evőkanál zabpehelyliszt
- 4 evőkanál barnarizsliszt
- 2 evőkanál Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel 500g kürtőskalács
- 2 evőkanál gluténmentes kakaópor
- 1 evőkanál cukormentes baracklekvár
- 1 kisebb sütőtök
- 1 evőkanál Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém vagy Wheydream
- 25 gramm darált dió
Hozzávalók
|
- A sütőtököt vágd fel, kanalazd ki belőle a magokat. Rakd be sülni a sütőbe, 180 fokon, 20 percre. Ha már pirul a teteje, jó.
- A többi hozzávalót keverd össze.
- A megsült sütőtököt kanállal kapard ki a héjából és keverd össze a többi hozzávalóval.
- Vízes kézzel formázz belőle golyókat, majd hempergesd meg darált dióba, így rakd sütőpapírra.
- Én, lyukat is formáltam a közepébe, óvatosan, de egybe is lehet sütni.
- 15 percig süsd 170 fokon.
- Csorgatott meleg cukormentes barack lekvárral kentem meg.