Jelentem! A Peak Bundázó porból ilyen fain kenyér-szendvics készíthető!
Mi ez a Bundázó por?
Alapvetően a Peak Bundázó porhoz akár CSAK VÍZ kell, és máris bármit kiránthatsz vele FEHÉRJEDÚSAN és GLUTÉNMENTESEN – de akár sós palacsintát, tortillát és pizzát is készíthetsz. Felhasználása sokoldalú, szóval merj vele kísérletezni, ha van kedved.
Ez az első „szendvics recept” amit készítettünk belőle:
Mivel van benne tojás-zabliszt-fehérje, így igazából adott volt az ötlet, hogy egy serpenyős villám szendvicset készítsek belőle. Tényleg csak pár perc, de az eredmény egy finom SZENDVICS-helyettesítő, amit magunkkal vihetünk túrákra, munkába, vagy csak úgy reggelire, vacsira!
Nézd meg videón, mennyire egyszerű:
Szóval a Peak „hamis” bundás szendvics:
1. Villámgyorsan elkészíthető. Vetekszik a mezei szendvics elkészítési idejével.
2. Magas fehérjetartalmú, és rostdús – NEM LESZEL ÉHES!
3. Praktikus! Könnyen szállítható, nem borul, nem folyik, nem fut, nem szalad. Egyben állva várja, hogy megedd – akár evőeszközök híján!
4. Variálható attól függően mit teszel bele.
5. Elkészítve lefagyasztható, így bármikor csak ki kell olvasztanod, ha nincs eleség a láthatáron!
És utána egy IGAZI KENYÉRREL is megpróbálkozunk!
Mennyiség |
|
- 1 dl víz
- ½ csomag instant élesztő
- 1 tk cukor
- 100 gramm zabpehely liszt
- 150 gramm Peak Protein Bread bundázó por 53% fehérjével
- 1/2 tk só
Hozzávalók
|
- Az élesztőt kézmeleg vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, meleg helyre tesszük és negyed óra alatt felfuttatjuk.
- A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a braid port, sót, majd mehet bele a felfuttatott élesztő.
- Először kézzel elkezdjük kavargatni, utána jól összegyúrjuk. 1 órán át letakarva kelesztjük.
- Kinyomkodjuknbelőle a levegőt, alulról felhajtogatjuk, majd összecsípjük a tészta szélét és így hosszú hurka alakúra formázzuk.
- Egy éles késsel bevagdossuk, 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.