Nehezen indult be az idei nyár, most pedig annál inkább megkínoz minket ezzel a forrósággal. Van aki a víz mellett próbálja átvészelni, van aki a ventilátor vagy a klíma közelébe menekül. És vagyunk mi, fanatikus bloggerek… akik a konyhában.
A folyadékpótlás nyáron nagyon alap, ámde ha ki akarunk rúgni a hámból, akkor sem kell feltétlen egy gallon rosé fröccsöt betárazni a hidratálásra. (Bár olykor… :)) – szerk.)
Na szóval, erre a melegre a legjobb, legfinomabb esti kilengés egy csudifinom hideg, fahéjas szilvakrémleves – és tudjuk, kell a fehérje, így cseppentek a tányérba kis zabos túrógombócok is – hogy egy teljes tápértékű vacsival zárd a napot. No és a folyadékbeviteled. 🙂
> Peak-tipp: aki eszeveszett menőn akarja a levesezést tolni, az szerintem ne hagyja ki a Slim Secret szilvás gombóc proteinjét 🙂 – a levesbe (ízesít, sűrít, krémesít) és a gombócba is mehet (mondjuk 1-2 evőkanál zab helyett) és nagyon pöpec fehérjetartalmú fogást rittyenthetsz!
Előkészítés | 10-15 perc |
Sütés/főzés | 15-20 perc |
Pihentetés | 30 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 2 db fahéjrúd
- 12 db szegfűszeg
- 3-4 cm reszelt gyömbér
- 100 gramm por állagú eritrit
- 1 liter víz
- 100 ml tejszín kihagyható
- 400 gramm túró
- 2 db tojás
- 6 evőkanál darált zabpehely
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 gramm mandula
Hozzávalók
A leveshez
A gombócokhoz
|
- Forraljunk fel 150 ml vizet és tegyük bele az édesítőszert, fahéj rudakat, szegfűszeget és a reszelt gyömbért. Ha felolvadt az édesítőszer, szedjük ki a szegfűszeget, a fahéjat és öntsük a megmosott, negyedelt szilvákra
- Öntsük fel vízzel, forraljuk fel - és lefedve főzzük közepes fokozaton 15 percet.
- Ha használunk hozzá tejszínt, akkor most öntsük bele és botmixerrel pürésítsük.
- Sóval és borssal fűszerezzük és ha nem eléggé édes, akkor édesítsük!
- A túrót villával áttörjük, adjuk hozzá a reszelt citrom héját.
- A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját a túróhoz tegyük, a fehérjéből kemény habot verjünk, melyet utána óvatosan keverjünk a túróhoz.
- A hűtőbe tegyük fél órára a masszát.
- Utána forraljunk vizet, melyet sózunk is.
- Diónyi méretű gombócokat formázunk melyet a felforrt vízbe teszünk és addig főzzük amíg a víz felszínére feljönnek.
- Ezután datált mandulába vagy dióba forgatjuk.