-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Nem épp egy diétás kajának hangzik, ugye? Pedig tudjátok, annyi minden elkészíthető kalóriacsökkentett és egészséges keretek között, hogy el se hinnétek! Például:

  • a húsféle legyen sovány csirke vagy pulykamell
  • használj kevesebb és jó olajat – például kókuszzsírt – de hidd el, vízen is meg lehet dinsztelni a hagymát és sütni a húst! Ez rengeteg kalória!
  • tészták közül a lassú felszívódású durum vagy teljes kiőrlésű opciót válaszd
  • használj zsírszegény tejterméket a szószhoz
  • a plusz gombával ne spórolj, hiszen alacsony kalória, ámde magas rosttartalmával laktatóbbá teszi az ételt!

A tápérték a teljes mennyiség – tésztával együtt!

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Tápanyagadatok
Tejszínes gombás pulykamell
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1771,6 Ebből zsírsavak (kcal) 810
% DV (napi érték)*
Összes zsír 90,4g 138%
Szénhidrát 310g 103%
Fehérje 254g 508%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 300 gramm csiperkegomba
  • 250 ml főzőtejszín 10%/ ízlés szerint
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyem
  • ízlés szerint szárított chili paprika, zöldfűszerek
  • 400 gramm durum tészta
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 300 gramm csiperkegomba
  • 250 ml főzőtejszín 10%/ ízlés szerint
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyem
  • ízlés szerint szárított chili paprika, zöldfűszerek
  • 400 gramm durum tészta
Elkészítés
  1. A pulykamellet és a megmosott, megtisztított gombát vékony csíkokra vágjuk. Mélyebb serpenyőben felhevítjük az kókuszzsírt. A vöröshagymát finomra vágjuk. A hagymát és a gombát lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát majd a húst is és félpuhára sütjük. Sózzuk, borsozzuk sütés közben.
  2. Közben a tésztát forrásban lévő, enyhén sózott vízbe rakjuk, és többször megkeverve megfőzzük, nehogy összeragadjon.
  3. Amíg fő a tészta a gombás husinkat felöntjük tejszínnel, és amikor felforrt, elzárjuk.
  4. Finomra vágott petrezselymet szórunk az elkészült étel tetejére.

Több finom húsi recept ITT!

gombás pulykamell

tejszínes gombás pulykamell

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.