-+=
Olvasási idő: < 1 percNem épp egy diétás kajának hangzik, ugye? Pedig tudjátok, annyi minden elkészíthető kalóriacsökkentett és egészséges keretek között, hogy el se hinnétek! Például:
- a húsféle legyen sovány csirke vagy pulykamell
- használj kevesebb és jó olajat – például kókuszzsírt – de hidd el, vízen is meg lehet dinsztelni a hagymát és sütni a húst! Ez rengeteg kalória!
- tészták közül a lassú felszívódású durum vagy teljes kiőrlésű opciót válaszd
- használj zsírszegény tejterméket a szószhoz
- a plusz gombával ne spórolj, hiszen alacsony kalória, ámde magas rosttartalmával laktatóbbá teszi az ételt!
A tápérték a teljes mennyiség – tésztával együtt!
Tápanyagadatok
Tejszínes gombás pulykamell
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1771,6
Ebből zsírsavak (kcal) 810
% DV (napi érték)*
Összes zsír 90,4g
138%
Szénhidrát 310g
103%
Fehérje 254g
508%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 300 gramm csiperkegomba
- 250 ml főzőtejszín 10%/ ízlés szerint
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál kókuszzsír
- ízlés szerint só, bors, fokhagyma
- 1 csokor finomra vágott petrezselyem
- ízlés szerint szárított chili paprika, zöldfűszerek
- 400 gramm durum tészta
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A pulykamellet és a megmosott, megtisztított gombát vékony csíkokra vágjuk. Mélyebb serpenyőben felhevítjük az kókuszzsírt. A vöröshagymát finomra vágjuk. A hagymát és a gombát lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát majd a húst is és félpuhára sütjük. Sózzuk, borsozzuk sütés közben.
- Közben a tésztát forrásban lévő, enyhén sózott vízbe rakjuk, és többször megkeverve megfőzzük, nehogy összeragadjon.
- Amíg fő a tészta a gombás husinkat felöntjük tejszínnel, és amikor felforrt, elzárjuk.
- Finomra vágott petrezselymet szórunk az elkészült étel tetejére.