Pár trükk, és az amúgy nem olyan diétás tejszínes gombás húsit máris egészségessé varázsoljuk! Irány a Peak-konyha, ma is tanulhattok valami finomat! :)
Pár trükk, és az amúgy nem olyan diétás tejszínes gombás húsit máris egészségessé varázsoljuk! Irány a Peak-konyha, ma is tanulhattok valami finomat! :)
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Nem épp egy diétás kajának hangzik, ugye? Pedig tudjátok, annyi minden elkészíthető kalóriacsökkentett és egészséges keretek között, hogy el se hinnétek! Például:
a húsféle legyen sovány csirke vagy pulykamell
használj kevesebb és jó olajat – például kókuszzsírt – de hidd el, vízen is meg lehet dinsztelni a hagymát és sütni a húst! Ez rengeteg kalória!
tészták közül a lassú felszívódású durum vagy teljes kiőrlésű opciót válaszd
használj zsírszegény tejterméket a szószhoz
a plusz gombával ne spórolj, hiszen alacsony kalória, ámde magas rosttartalmával laktatóbbá teszi az ételt!
A tápérték a teljes mennyiség – tésztával együtt!
Totálisan Ingyenes a kiszállítás! + 33%OFF mindenre! Csak pár nap!
Tápanyagadatok
Tejszínes gombás pulykamell
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1771,6Ebből zsírsavak (kcal) 810
% DV (napi érték)*
Összes zsír 90,4g138%
Szénhidrát 310g103%
Fehérje 254g508%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
20-25perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
300grammcsiperkegomba
250mlfőzőtejszín 10%/ ízlés szerint
1dbvöröshagyma
3evőkanálkókuszzsír
ízlés szerintsó, bors, fokhagyma
1csokorfinomra vágott petrezselyem
ízlés szerintszárított chili paprika, zöldfűszerek
400grammdurum tészta
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
20-25perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
300grammcsiperkegomba
250mlfőzőtejszín 10%/ ízlés szerint
1dbvöröshagyma
3evőkanálkókuszzsír
ízlés szerintsó, bors, fokhagyma
1csokorfinomra vágott petrezselyem
ízlés szerintszárított chili paprika, zöldfűszerek
400grammdurum tészta
Elkészítés
A pulykamellet és a megmosott, megtisztított gombát vékony csíkokra vágjuk. Mélyebb serpenyőben felhevítjük az kókuszzsírt. A vöröshagymát finomra vágjuk. A hagymát és a gombát lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát majd a húst is és félpuhára sütjük. Sózzuk, borsozzuk sütés közben.
Közben a tésztát forrásban lévő, enyhén sózott vízbe rakjuk, és többször megkeverve megfőzzük, nehogy összeragadjon.
Amíg fő a tészta a gombás husinkat felöntjük tejszínnel, és amikor felforrt, elzárjuk.
Finomra vágott petrezselymet szórunk az elkészült étel tetejére.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.