Ugye mindenkinek ismerős a tócsni vagy lapcsánka? Ő igazából reszelt krumplival, tojással és liszttel készül, zsírban vagy olajban sütik ki.
Leggyakoribb nevei a tócsni és lapcsánka, ennek a közkedvelt finomságnak , de még nagyon sok néven ismerik Pl: macok, borzaska, cicedli, görhöny, harula, cicege, krumplirózsa stb. Én szerintem az egyetlen olyan étel, aminek ennyi neve is lehet. 😀
A massza fűszerezése nagyon sokféle lehet. Sokan tesznek bele majorannát, fokhagymát, borsot is.
Készítettem egy Peak-es változatot is, amihez nem szükséges fehérliszt és olaj/zsír sem, ezzel is csökkentve szénhidrát és zsír tartalmát.
Mindössze 3 összetevőből áll:
Persze ezt a változatot is tudod fűszerezni úgy, ahogyan csak akarod.
Lehet enni akár magában is, vagy fokhagymás tejföllel és sajttal (ami az én nagy kedvencem) vagy akár húsok mellé is tökéletes diétás köretként!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 70 gramm Peak Protein Bread bundázó por 53% fehérjével
- 2 darab tojás
- 35 dekagramm hámozott burgonya
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 2 fújás PAM Canola kalóriamentes olajspray
Hozzávalók
|
- A meghámozott burgonyákat reszeld le egy tálba, jól sózd be őket. Hagyd állni, majd nyomkodd ki a levét, amennyire csak tudod.
- Add hozzá a 2 db tojást, a bundázó port és fűszerezd. Jól keverd össze.
- Kalóriamentes olayspray-el fújd át a sütőpapírral bélelt tepsit, majd egy kanál segítségével egyengesd el a masszát kör vagy ovális alakúakra.
- 180 fokon, légkeverésen süsd meg, amíg szép aranybarnára nem sül. Nekem kb 10-15 perc volt. Fokhagymás light tejföllel és light sajttal ettem! Isteni finom!