Vannak csoki-függők, nutella-rajongók, és sokan a mogyoróvajról sem tudnának lejönni. Igen, ezek kemény addikciók. Szerencsére nekünk egy szenvedélyünk van, főleg így nyár közeledtével: a málna mánia. Málnát magába, málnát a reggeli zabkásásba, málnát a túróba… málnát igen, mindenbe!
Te is a málna-mánia kis csapatát gyarapítod? Akkor ITT a helyed!
…mert mitől lehet MÉG finomabb a málna? Ha nem hagyod magára! Hanem finom krémes, vaníliás proteines túróba bújtatod, és egy finom, egészséges kis pitében tálalod!
Jöhet a recept? JÖN a recept! Málna-mánia indul!!!
> Peak-tipp! A protein por a tészta krémjében van – ettől lesz vaníliás íze, illetve ettől lesz sűrűbb állagú, amit csak lisztekkel és keményítővel érnél el. Tehát ne hagyd ki és ne helyettesítsd!
Ellenben a tésztába is rejthetsz proteint – a Peak Protein 85 fehérje pora KIFEJEZETTEN jó a sütéshez az állaga miatt (tapasztalat, én is ezzel sütök leginkább – szerk.), így ezzel az aránnyal is dolgozhatsz a még proteinesebb végeredményért: 300 gramm tönkölyliszt + 60 gramm Peak 85 protein!
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 10+5+25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 200 gramm light vaj
- 360 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt + a nyújtáshoz
- 90 gramm búzasikér
- 40 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- 1 db tojás
- 2 evőkanál málnalekvár
- 150 ml 12%-os tejföl
- 250 gramm zsírszegény túró
- 30 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- 50 gramm Peak Protein 85 fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- 4 db tojás + a kenéshez egy
- 200 gramm mirelit málna
Hozzávalók
A tészta
A töltelék
|
- A vajat a liszttel, a sikérrel és az édesítővel elmorzsoljuk és az egész tojással sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
- A piteforma alját sütőpapírral kibéleljük és belenyomkodjuk a lisztezett lapon kinyújtott tészta 2/3-ad részét. Majd erre is sütőpapírt helyezünk amit lesúlyozunk száraz rizzsel, vagy száraz babbal vagy sütő gyönggyel. A forma 2/-ad részéig töltsük a nehezéket.
- 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük , majd a súlyt és a felső papírt levéve további 5 percet. Utána hagyjuk kihűlni!
- Megkenjük a sült tésztát a 2 evőkanál lekvárral.
- A töltelék hozzávalóit a málna kivételével alaposan összekeverjük , de nem kell habosra. Ezután a pitébe öntjük és eloszlatjuk.
- A málnákat egyenletesen elosztva beledobáljuk!
- A maradék tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk és 2-3 cm széles csíkokra felvágjuk és ezzel berácsozzuk a pitét!
- 170 fokon 20-25 percet sütjük. Ha a rácsos rész nem sült meg eléggé akkor süssük tovább magasabb hőfokon amíg aranybarna nem lesz!
- Ha kihűlt, szeletelhető!