Grillezési szezon már lassan itt van, szóval most miért is ne készítsük el az új Peak fasírtporból készült fasírtnyársakat?
Annyi csak a különbség, hogy a hagyományossal szemben, nem kell vacakolni annyi időt, hiszen 2 perc alatt kész van!
Nincs semmi zsíradék, és hús sem! Mégis ízben, állagban hozza a hagyományosét!
- Vegáknak, vegánoknak is ajánlott, hiszen 0% húst tartalmazz!
- Az egészhez, csak egy hurkapálcára van szükséged, a fasírtporra és vízre.
- Ez a fasírtpor már be van fűszerezve, tehát, plusz fűszert és sót sem igényel!
- Nagyon jó tulajdonsága, hogy nem szívja magába az olajat! Mégis puha, szaftos marad a közepe!
- Extra kollagént is tartalmazz, valószínüleg annak köszönhető ruganyos, puha állaga! 🙂
Már első használat után beleszerettem ebbe a termékbe. Nagyon ügyes kivitelezés!
Egy tavaszi könnyed ebédötlettel rukkoltam ma elő nektek, méghozzá egy diétás kelbimbó főzelékkel tálaltam a Peak fasírtnyársakat!
Előkészítés | 2 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 100 gramm Peak MeatBalls with collagen - fasírt (por)
- 90 ml víz
- 2 db hurkapálca
- 1 fej vöröshagyma
- 250 gramm kelbimbó
- 4 db sárgarépa
- 4 db burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 2 dl zsírszegény tejszín
- 3 evőkanál tápiókagyöngy vagy tápióka keményítő
Hozzávalók
Fasírtnyársakhoz:
Kelbimbó főzelékhez:
|
- A kelbimbó főzelékhez, mindent vágj fel kockára, vagy karikára. Egy kis olivaolajon párod meg a hagymát, majd add hozzá a burgonyát, a répát és a kelbimbót. Jól pirítsd le őket, majd fűszerezd. Öntsd fel vízzel, hogy ellepje azokat, majd főzd puhára. A puha, öntsd bele a tejszínt, forrald vissza, majd előre beáztatott tápiókagyöngyöket szórd bele. Főzd, amíg besűrűsödik picit.
- A fasírtport keverd el a vízzel, formálj belőle kisebb gombócokat.
- Húzd fel őket a hurkapálcára. Kétféleképpen lehet sütni őket. Én előmelegített sütőben sütöttem meg őket készre, pirosodásig. De lehet kókuszzsírban is őket sütni, hogy a hurkapálca eleje és vége az edényen marad. Így körbe tudod forgatni őket, hogy mindenhol érje a forró kókuszolaj. Süsd pirosodásig.
- Melegen tálald a kelbimbó főzelékkel! Isteni finom!