Mindenki számára ismerős a mindig finom IKEÁS svés húsgolyók! Ugye? Ez a fogás, valami mennyi, én is és párom is nagyon szereti.
Azonban, mivel nagyon sok zsírt és szénhidrátot tartalmazz, JÓ HÍR, mert elkészítettem a hagyományos receptjét, sokkal diétásabb verzióban!
A húsok helyett, a Peak fasírtport használtam, így akár vegetáriánusok is simán megehetik!
Arról nem beszélve, hogy pár perc alatt elkészül és nem kell vele sok macera.
- csak víz kell hozzá
- plusz kollagént tartalmazz,
- 1 perc az összeállítása,
- gluténmentes!
A svéd húsgolyók szaftja is sokkal egyszerűbben készültek el, hiszen plusz zsiradék és liszt sem került bele, helyette MCT olajat használtam!
Ami a egy speciális zsírégető olaj!Gyorsítja az anyagcserét, nem rakódik le zsírpárnaként! 🙂
Szuper kombináció a fasírtporral, akár annak kisütéséhez. Együtt kapható már egy csomagban:
Peak fasírtpor, MCT olajjal. <– nézd csak meg!
Ez a fasírtpor, tökéletes egy diétás főfogáshoz, amit akár vacsira is ehetsz és isteni finom!
Én nagyon szeretem! 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 100 gramm Peak MeatBalls with collagen - fasírt (por)
- 90 ml víz
- Peak MCT olaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl növényi/zsírszegény tejszín
- ízlés szerint dijoni mustár
- ízlés szerint só, bors
- finomra vágott petrezselyem
- 100 gramm fagyasztott zöldborsó
- 100 gramm édesburgonya
- ízlés szerint só, bors
Hozzávalók
A 'húsgolyókhoz':
Szószhoz:
A körethez:
|
- Az édesburgonyát hámozd meg, vágd fel kockákra és főzd meg puhára. Ezután egy botmixerrel, pépesítsd össze, fűszerezd. A zöldborsókat párold meg puhára, párolóban.
- A szószhoz, MCT olajon pirítsd le a hagymákat, majd öntsd fel tejszínnel. Ezután a fasírtport keverd el a vízzel és formázz belőle kis golyókat. Rakd be a szószba és főzd össze őket.
- Ezután már csak tálalnod kell. Extra tipp: A szószt, le tudod turmixolni, hogy selymes állagot kapj.