A tejtermékek közül nagyon szeretem a túrót és a sajtokat. Ebben a receptben mindkettő szerepel: ropogós kosárkákban túrós, sajtos krém. Ideális sós ropogtatni való a főétkezések között, ráadásul a diétád sem fogja kárát látni.
Sós nasi
Hozzávalók 12 db kosárkához:
- 40 g napraforgóbél liszt (vagy más magliszt)
- 40 g zabkorpa
- 10 g (tápióka)keményítő (elhagyható, több liszttel helyettesíthető, de ropogósabb tőle a tészta)
- 50 g sovány krémtúró
- 2 tojásfehérje
- só
Sajtos sós nasi
Amire szükséged lesz a töltelékhez:
- 200 g sovány krémtúró
- 60 g light trappista sajt
- 2 tojássárgája
- só
- fűszerek ízlés szerint, pl. bors, chili, kömény
A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Közben készítsd el a tésztát: keverd össze a száraz összetevőket, majd add hozzá a túrót és a tojásfehérjét. Gyúrd össze.
A tésztából készíts 12 db kis gombócot, ezeket helyezd egy-egy szilikonos muffinforma aljába és teáskanál segítségével formázd kosárkává őket.
A tésztát 10 percig süsd elő, közben készítsd el a tölteléket: a sajtot reszeld le, keverd össze a túróval, a tojássárgákkal és a fűszerekkel.
Kanalazd a sajtos-túrós krémet az elősütött kosárkákba, majd tedd vissza a sütőbe és süsd, amíg a sajt meg nem pirul.
Miután kihűltek, könnyen eltávolíthatóak lesznek a formákból.
Jó étvágyat!:)