-+=
Olvasási idő: 2 perc

Apukám makacsul nem eszi meg a humuszt, mindaddig, míg csicseriborsó pástétomnak nem hívjuk azt. Ő aztán nem eszik földet! 🙂 Így, amikor megunom a húst, és előveszem a finomabbnál finomabb vega receptjeimet, alaposan meg kell fontolnom, hogy minek is nevezzem az elkészült étkeket. Szóval itt a csicseri pástétomos sült zöldséges tekercs! Nyámmi!

Hozzávalók:

  • tortilla lap (Peak Vegan Protein Fusion fehérjés receptjét itt találod)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • feketebors ízlés szerint
  • 1 db piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 1 db sárga kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 1 db zöld kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 1 kisebb cukkini, csíkokra vágva
  • 250 g koktélparadicsom, egyben
  • humusz
  • bébispenót

Dukkah fűszeres humuszhoz:

  • 1 kis vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 40 dkg főtt csicseriborsó
  • 12 dkg tahini
  • 4 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál friss apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál apróra vágott jalapeño paprika
  • 2 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál só
  • 4 dkg szezámmag
  • 4 dkg mandulapehely
  • 2 evőkanál koriandermag
  • feketebors

Elkészítés:

1. Először készítsük el a humuszt. Ehhez pároljuk meg a hagymát az olajon, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és robotgéppel dolgozzuk simára. Ha túl tömör a massza, vízzel hígítsuk.

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

2. A következő lépés a sült zöldség elkészítése. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Az olajat, a fokhagymát, a sót és a borsot keverjük össze egy tálban. A zöldségeket szórjuk egy kiolajozott tepsibe, öntsük rá az olajos keveréket, és jól forgassuk össze, hogy a fűszeres olaj minden zöldségre rákerüljön. Félidőben egyszer átforgatva süssük addig, amíg a zöldségek egy kissé pirulni kezdenek és megpuhulnak. Ez kb. 40 perc.

3. Amíg sül a zöldség, készítsük el a tortilla lapokat.

4. A zöldségeket vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni egy kicsit, hogy ne forró legyen, hanem csak meleg. Közben kenjük meg a tortilla lapokat humusszal, rakjunk rá bébispenótot, végül halmozzuk rá a zöldségeket és tekerjük fel a tortillákat.

5. Az utolsó lépést talán mondanom sem kell: együk meg mind! 🙂

Mivel ilyen sok – ízlésünktől függő – részekből áll az étel, ezért a tápértékeket külön adom meg,
így talán könnyebb lesz tervezni vele.

100 g tortilla 278.4 kcal-t, 10 g fehérjét, 32 g szénhidrátot és 12.2 g zsírt tartalmaz.
100 g humusz 196.2 kcal-t, 7.5 g fehérjét, 14.2 g szénhidrátot és 11.8 g zsírt tartalmaz.
100 g sültzöldség 54.7 kcal-t, 1.5 g fehérjét, 4.5 g szénhidrátot és 3.5 g zsírt tartalmaz.

Jó étvágyat!

tortilla

vegán zöldséges tortilla

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!