-+=
Olvasási idő: 3 perc

Jól jönne egy könnyed aduász vacsora, amely finom és tápláló is egyben? Akkor az a te recepted és mindenképp ki kell próbálnod! A csirkehús biztosítja a kellő fehérje bevitelt és a kellemesen fűszerezett zöldségek remekül passzolnak mellé. Hidd el, nem lesz unalmas és hamar elkészül 😉

A cukkini mindig a diétázók népszerű konyhatartozéka volt és lesz is… hiszen alacsony kalória tartalma miatt szinte bármikor ehetjük! És bármibe!…

Miért jó ötlet a cukkinit enni a tészta helyett?

  • Az íze teljesen semleges, nem fogod érezni a cukkini ízét. Így ahogyan a tésztát, így őt is bármibe variálhatod! Lehet bolognai, vagy joghurtos a szósz, a cukkini mindenhez passzol!
  • Magas a rosttartalma, így a szénhidrát felszívódást tudod lassítani. Bár alapból nem kell gyors felszívódású szénhidrátokat enni agyba-főbe… De például akinek még túl meredek gondolat a teljes tészta kihagyása, az felezhet: 50% cukkini tészta és 50% sima vagy durum tészta legyen a menü!
  • Szinte kalóriamentesen növeled az étel mennyiségét! Nagyon minimális a kalóriatartalma, így sokat meg lehet belőle enni – és nincs is annál jobb, mint amikor tele a tányér 🙂
  • Aki még fittebb recepteket akar az édesítővel és zabliszttel helyettesítse a cukrot és a fehérlisztet!

Ezek után hoztam Nektek két szuper receptet – hogy megmutassam, a cukkini milyen nagyszerűen be tud épülni a kedvenc tésztás finomságaink közé!

Pikáns csirkés cukkini tészta

Hozzávalók:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  •  4 db cukkini vékony csíkokra szelve (ehhez használhatsz spirálozót)
  • 500 gramm csirkemell
  • 1 kicsi piros kaliforniai paprika felszeletelve
  • 1 kicsi sárga kaliforniai paprika szintén felvágva
  • 2-3 szál aprított újhagyma

Öntethez:

  • 3 evőkanál fehér rizsecet
  • 2 evőkanál szezám olaj
  • 1 kis csokor friss koriander aprítva
  • 2 teáskanál agave szirup (helyettesítheted folyékony édesítővel)
  • ¼ lime leve
  • ½ teáskanál chili paszta
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  •  só és bors, ízlés szerint
  • kevés szezámmag

Elkészítés:

Egy kis tálban keverd össze az öntet hozzávalóit, majd tedd félre. Egy nagyobb edénybe tedd bele a felszelt cukkinit, a darabokra szedett csirkemellet, a paprikákat és a hagymát. Locsold meg a dresszing egy részével és rázd össze az egészet. Tálaláskor szórd meg a tetejét szezámmaggal, esetleg plusz koriander levéllel.

A másik nagy kedvencem, aminek nagyon szuper állagot ad a cukkini, az a pizzatészta! Igen, ezt a tésztát is kiválthatjuk vele!

A cukkini egy nedvesebb, „tömeget növelő” hozzávaló, így szuper állagot ad a tésztának, természetesen kevesebb kalóriával!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, majd a sütőpapírral kibélelt pizzaformára egyengetjük. 180 fokon 15 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és picit hűlni hagyjuk. Utána lehet rátolni a feltétet, majd újra sütni egy 10 percig!
Visszatesszük a sütőbe még kb. 10-15 percre (amíg a sajt meg nem olvad).

Nemcsak amolyan sós-párolt-sült zöldségköretként tudod fogyasztani, hanem nagyon könnyen lehet vele sok-sok sós ÉS ÉDES! finomságot is elkészíteni!

U.i.: természtetesen NE gondolja senki, hogy egy az egyben a barilla tésztát vagy a kedvenc donpepe pizzád íze fog visszaköszönni. Nagyon más a hozzávaló, nagyon más a tápértéke – és az íze is, de kompromisszumként, diétánál érdemes ilyenekkel cselezni.

Akinek nagyon nehéz a reform-átállás, az próbálja felesben: ahogy fenn írtam fele tészta-fele cukkini, vagy a pizzánál elsőnek térjen át liszt helyett a zab alapúra, és utána a többi. Fokozatosság itt is 🙂

Több cukkini recept ITT!

tészta vacsorára

tészta vacsorára hizlal

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.