-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Varázslatosan kreatív tud lenni az ember. Főleg, ha ételről van szó. A virágkonyhával nagyjából három éve ismerkedtem meg, és egyszerűen fantasztikus! Mivel kiskertemben a tökféléken nagyon sok volt a hím virág, ezért gyorsan le is szedtem őket, ne vesszenek kárba. A tökvirág édeskés ízű, tölcsér alakú, azaz a természet által fűszerezett legtökéletesebb tölteni való növénye! 🙂 (Mostanában egyre több szupermarketben láttam felbukkanni cukkini virágokat, szóval a kerttelenek se búsuljanak, mára már a boltokban is van esélyük hozzájuk jutni!)

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Mérjük ki egy bögrébe a hajdinát, mossuk át bő vízzel, és főzzük meg az ételízesítővel fűszerezett vízzel. (Annyi víz kell hozzá, amennyi a hajdina is, ez kb 1,5 dl víz.)

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

2. Ha megfőtt a hajdina, hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá a többi alapanyagot, és ízlés szerint sózzuk a szójaszósszal.

3. Óvatosan töltsük meg a virágokat a töltelékkel, majd rakjuk egy sütőedénybe, locsoljuk meg kevés vízzel, és fedjük le. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 8-10 percig.

4. Tökfőzelékhez, párolt zöldségekhez kitűnő kiegészítő!

100 g töltött virág 129.9 kcal-t, 9.8 g fehérjét, 18.2 g szénhidrátot és 2.5 g zsírt tartalmaz.

Jó étvágyat!


tökvirág

töltött tökvirág

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.