Varázslatosan kreatív tud lenni az ember. Főleg, ha ételről van szó. A virágkonyhával nagyjából három éve ismerkedtem meg, és egyszerűen fantasztikus! Mivel kiskertemben a tökféléken nagyon sok volt a hím virág, ezért gyorsan le is szedtem őket, ne vesszenek kárba. A tökvirág édeskés ízű, tölcsér alakú, azaz a természet által fűszerezett legtökéletesebb tölteni való növénye! 🙂 (Mostanában egyre több szupermarketben láttam felbukkanni cukkini virágokat, szóval a kerttelenek se búsuljanak, mára már a boltokban is van esélyük hozzájuk jutni!)
Hozzávalók:
- 100 g hajdina
- 1,5 dl víz
- 1 kiskanál ételízesítő por
- 1 kisebb vörösgahyma
- 30 g Peak Vegan Protein Fusion (semleges ízű)
- csipetnyi kurkuma
- 1 gerezd fokhagyma
- szójaszósz
- 1 db tojás
- 12 db tökvirág
Elkészítés:
1. Mérjük ki egy bögrébe a hajdinát, mossuk át bő vízzel, és főzzük meg az ételízesítővel fűszerezett vízzel. (Annyi víz kell hozzá, amennyi a hajdina is, ez kb 1,5 dl víz.)
2. Ha megfőtt a hajdina, hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá a többi alapanyagot, és ízlés szerint sózzuk a szójaszósszal.
3. Óvatosan töltsük meg a virágokat a töltelékkel, majd rakjuk egy sütőedénybe, locsoljuk meg kevés vízzel, és fedjük le. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 8-10 percig.
4. Tökfőzelékhez, párolt zöldségekhez kitűnő kiegészítő!
100 g töltött virág 129.9 kcal-t, 9.8 g fehérjét, 18.2 g szénhidrátot és 2.5 g zsírt tartalmaz.
Jó étvágyat!