-+=
Olvasási idő: 2 perc

A hólabda, vagy kozák sapka süti, arról kapta a nevét, hogy a Kozák férfiak ilyen sapkát hordtak. 🙂 Még ma is előfordul, hogy nőként is hordunk ilyen sapkát, de az én édesanyámnak is volt ilyenje, nagy és borzas kiadásban.

A hólabda az egyik nagy kedvencem, és váratlanul és hirtelen ELFOGY :), mindenféle vendégségben. Most egy diétás verziót hoztam, ami ráadásul a Slim Secret fehérje, citromos frissességét is magában rejti. Hóesés, vagy nyári szellő – tök mindegy, minden időjárásban fogyaszthatod. Remélem neked is kedvedre válik ez a finom, krémes és a citromos íz miatt üdítő kis alakbarát édesség.

citromos-holabda-feherjesHozzávalók a piskótához:

  • 4 tojás
  • 5 ek. zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
  • 2 ek. zsírszegény kakaópor
  • 5 ek. víz
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 ek. eritritol Dia wellness 1:1 édesítő

Tipp: pluszban 2 evőkanál Slim Secret fehérjeport is adhatsz a piskótához, így 2 ek. vízzel többet használj.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 dl rizstej (bármilyen másfajta tejjel is elkészíthető)
  • 2 dl víz
  • 3 ek. eritritol Dia wellness 1:1 édesítő (ízlés szerint)
  • 3 ek. Slim Secret túrós-citromos fehérjepor
  • 1 kk. citromlé (ízlés szerint, de el is hagyható)
  • Vanília ízű fehérjés pudingpor
  • 250 gr light mascarpone krémsajt
  • 1 tábla magas kakaótartalmú cukormentes étcsokoládé
  • 1 ek kókuszzsír
  • 100 gr kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az eritritollal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet, kakaóport és a sütőport.

A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgás masszához keverjük óvatosan, nehogy összetörjük a habot. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 175 fokon 10 percig sütjük. Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval kisebb köröket szaggatunk ki belőle, de te választod meg a méretet, ez lehet nagyobb is.

A tejszín ízű pudingot a tejjel, fehérjeporral és az eritritollal elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a hideg mascarpone krémsajtot és a citromlevet. Két-két karika közé krémet kenünk, majd az oldalát is körbekenjük és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejét a kókuszzsírral felolvasztott étcsokoládéval vonjuk be. Irány a hűtő, 1 óra és már fogyasztható is, ha nagyobb formában készítetted el, akkor több időre van szüksége.

citromos-holabda-slim

Tipp:

A megmaradt piskótadarabokból, krémből, kókuszból és csokoládéból összekeverve pohárdesszertet is készíthetünk, csak hogy semmi se vesszen kárba. 😉

citromos-pohardesszert

 

diétás hólabda süti

diétás hósüti

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!