Ha tejérzékeny vagy, akkor mindenképp érdemes más kalciumforrások után nézned. Peak kiegészítőkben szerencsére sok alternatíva van, az egyik legjobb a Peak Ca/Mg tabletta. Emellett érdemes magas kalcium tartalmú ételeket, és alapanyagokat belecsempészned az étrendedbe. Erre jó példa a mák, aminek az egyik legjobb felhasználása, ha egy finom sütemény útján kerül a Te szervezetedbe (mák – kalciumtartalma: 968 mg/100 g).
Hozzávalók:
- 40 g NoCarb daramix
- 40 g őrölt, natúr mák
- 6 ek. natúr kókuszreszelék (Elhagyható, helyette több proteinnel is jó.)
- 30 g csokis protein
- 3 tk. Dia-Wellness édesítőszer 1:4 édesítő
- 4 g szódabikarbóna
- 2 db nagyobb tojás
- 100 ml-150 ml kókuszkrém, amennyit felvesz a massza (Cocomast szoktam használni) vagy használhatsz mandulatejet is, de abból fele ennyit)
- 1 kisebb citrom lereszelt héja (Vagy pedig őrölt 100%-os citromhéjpor – 8 g – bioboltokban kapható)
- 2 ek. kókuszolaj
Tetejére:
Néhány kanálnyi Dietella, vagy cukormentes 70%-os étcsoki fele megolvasztva.
Elkészítés:
A Daramixet összekeverjük a többi hozzávalóval, hogy szép homogén állagot kapjunk! Ha nagyon profi vagy, akkor először a száraz hozzávalókat kevered össze. A végére szoktam hagyni a kókuszolajat vagy felolvasztott kókuszzsírt, tojásokat és a kókuszkrémet is.
Én a kedvenc őzgerinc formámban sütöttem ki, de bármilyen magasabb falú edényben jó, – persze szilikonos sütőpapírral kibélelve-. Beleöntöd a masszát és mehet is az előmelegített sütőbe.
Sütése: 180 fokon, 20-25 percig, tűpróba ajánlott.
Kicsit hagyod kihűlni, majd a tetejére kened a Dietellát vagy a cukormentes csokidat.