-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Egy desszert, ami tükröz mindent… trópusos-kókuszos mert mégiscsak nyár lenne.,..vagy mi… kókuszreszelékbe bundázva, mint egy hógolyó (mert ki hallott már ennyire hideg nyárról..?)… és kerek, mint egy labda…merthogy… dúl a foci VB!

Mindenki izgatott, így tökéletes és kulturált stresszlevezető a recept: nemcsak azért, mert a labdák töltése és begolyózása felérhet egy meditatív tevékenységnek… de mint tudjuk a nassolás kitűnő stresszoldó… és ha nasizunk, akkor tegyük azt egészségesen!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Persze ha nem vagyunk foci-fanok, akkor is érdemes nekiugrani a receptnek! Peak-pakk elkészül, amivel kényeztetheted foci-függő párod… hálás lesz érte… vagy ha nem, akkor dobáld jól meg vele! 😉

Tápanyagadatok
Hűsítő trópusi hólabdák
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 106 Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8,1g 12%
Szénhidrát 2,6g 1%
Fehérje 4,4g 8%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 5 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 400 ml tej
  • 1 db tejszínes pudingpor
  • 50 gramm Peak Whey Selection fehérjepor trópusi mangós
  • 100 gramm kókuszreszelék (tésztába)
  • 50 gramm kókuszreszelék (hempergetőbe)
  • fél db mangó
  • fél db citrom reszelt héja
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 5 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 400 ml tej
  • 1 db tejszínes pudingpor
  • 50 gramm Peak Whey Selection fehérjepor trópusi mangós
  • 100 gramm kókuszreszelék (tésztába)
  • 50 gramm kókuszreszelék (hempergetőbe)
  • fél db mangó
  • fél db citrom reszelt héja
Elkészítés
  1. A pudingport elkeverjük a tej kisebb részével és utána a tej többi részével sűrűre főzzük.
  2. Belekeverjük a 100 g kókuszreszeléket a fehérjét, majd a citrom héját és ízlés szerinti mennyiségű citrom levét.
  3. Jó sűrű masszát kell hogy kapjunk. Ha nem eléggé sűrű, akkor tehetünk bele további kókuszreszeléket vagy kókuszlisztet. Ha kihűlt, vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat melynek a közepébe mangó kockát tegyünk.
  4. Végül kókuszreszelékbe forgassuk. Tálalásig tegyük hűtőbe.
  5. TIPP: Nekem volt olyan, hogy lágyabb lett a massza és nem volt itthon további kókuszreszelék. Meg tudtam formázni vizes kézzel de nem lett szép. Fagyasztóba tettem a szabálytalan golyókat és 1 óra múlva újra tudtam formázni.

Paleo raffaello golyó ITT!

diétás kókuszgolyók

trópusi diétás kókuszgolyók

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.