Ha már foci, akkor miért ne együnk trendi, kerek, ráadásul nyári hangulatú, trópusi kókusz-lasztikat? Ugye? Kényeztesd vele magad... vagy a párod... vagy dobáld meg vele, hogy veled is foglalkozzon, ne csak a VB-t nézze... :D
Ha már foci, akkor miért ne együnk trendi, kerek, ráadásul nyári hangulatú, trópusi kókusz-lasztikat? Ugye? Kényeztesd vele magad... vagy a párod... vagy dobáld meg vele, hogy veled is foglalkozzon, ne csak a VB-t nézze... :D
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Egy desszert, ami tükröz mindent… trópusos-kókuszos mert mégiscsak nyár lenne.,..vagy mi… kókuszreszelékbe bundázva, mint egy hógolyó (mert ki hallott már ennyire hideg nyárról..?)… és kerek, mint egy labda…merthogy… dúl a foci VB!
Mindenki izgatott, így tökéletes és kulturált stresszlevezető a recept: nemcsak azért, mert a labdák töltése és begolyózása felérhet egy meditatív tevékenységnek… de mint tudjuk a nassolás kitűnő stresszoldó… és ha nasizunk, akkor tegyük azt egészségesen!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Persze ha nem vagyunk foci-fanok, akkor is érdemes nekiugrani a receptnek! Peak-pakk elkészül, amivel kényeztetheted foci-függő párod… hálás lesz érte… vagy ha nem, akkor dobáld jól meg vele! 😉
Tápanyagadatok
Hűsítő trópusi hólabdák
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 106Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8,1g12%
Szénhidrát 2,6g1%
Fehérje 4,4g8%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A pudingport elkeverjük a tej kisebb részével és utána a tej többi részével sűrűre főzzük.
Belekeverjük a 100 g kókuszreszeléket a fehérjét, majd a citrom héját és ízlés szerinti mennyiségű citrom levét.
Jó sűrű masszát kell hogy kapjunk. Ha nem eléggé sűrű, akkor tehetünk bele további kókuszreszeléket vagy kókuszlisztet. Ha kihűlt, vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat melynek a közepébe mangó kockát tegyünk.
Végül kókuszreszelékbe forgassuk. Tálalásig tegyük hűtőbe.
TIPP: Nekem volt olyan, hogy lágyabb lett a massza és nem volt itthon további kókuszreszelék. Meg tudtam formázni vizes kézzel de nem lett szép. Fagyasztóba tettem a szabálytalan golyókat és 1 óra múlva újra tudtam formázni.
Kisuczky Attila vagyok, és szenvedélyes. Igen, tényleg az, a gasztronómia iránt. Annó 2015 ben eldöntöttem, hogy megtanulok hetente legalább egy új ételt készíteni, hogy legyen egy alap repertoárom, amivel tudok kedveskedni az akkori barátnőmnek, magamnak vagy bárkinek, aki nekem fontos. A döntést tettek követték, így 2016 elején, heti egy receptből 2 aztán ha szabadidő engedte 3 is lett. Alapszabály volt nálam, hogy mindig új étel legyen. 2016 év végén elterveztem, hogy életmódot váltok, lefogyok, formálódok és a szenvedélyemmé vált sütést-főzést már csak egészségesalapanyagokkal folytatom. Nagyon belemélyedten a témába és mára 200 feletti elkészült, kipróbált recepttel és 40 kg mínusszal folytatom. Az elmúlt egy évben az egészséges táplálkozás mellett életem része lett a sport, hetente 3-4 alkalommal, és ezen belül a legnagyobb szerelem a futás lett, amit októberben kezdtem, heti egy alkalommal. Először 6 km sikerült, karácsonyra 10 km és január végére a félmaratoni 21 km táv is, amit azóta több alkalommal lefutottam és mindig emelem a távokat. Tavalyi évben létrehoztam a Kisucook facebook oldalt, ami mára 1200 feletti követővel rendelkezik. Receptjeimet mindig fázisfotókkal látom el, gyakran készítek hozzá receptkártyát, bevásárlólistát, újabban kiszámolt makrókkal.