Nem 1, nem 2, nem 3... nah, nem is folytatom...egyenesen ÖT sajtos tésztát hoztunk Nektek, és persze mentve a menthetőt, azért fittebben, mint a hagyományos konyha... Sajtra fel!
Nem 1, nem 2, nem 3... nah, nem is folytatom...egyenesen ÖT sajtos tésztát hoztunk Nektek, és persze mentve a menthetőt, azért fittebben, mint a hagyományos konyha... Sajtra fel!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Avagy az alábbi recept megmutatja, hogy lehet exxxxtra finom egy sajtos tészta! (Miért, lehet nem exxxtra finom bármi, amiben sajt van?? – szerk. :O )
No, de ennyi még nem elég, hogy a Peak receptcsaládba is bekerülhessen. Azt ki kell ám érdemelni! És hogy mivel?
Mondjuk azzal, hogy egészségesebbek is kell lennie, mint a mezei társa(i). Agyaltam, és ha már a sok sajt miatt zsírmentesség nem tudtam menteni, a tésztafronton fogtam magam vissza magam!
Így teljes kiőrlésű tönköly tésztát használtam, valamint a sajtok közül kettő light verziót.
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
Viszont egy nagy gond van a recepttel…
Ha elkészül, pokoli nehéz leállni az evésével. Tehát, oszd meg, gyűjtsd be a dicséreteket, és ne aggódj, nem fog maradni semmi!
OFF: ezért is sorry, hogy nincs több fotó a teljes műről… ha valami gyorsabban fogy, minthogy a gép előkerül :D….
Tápanyagadatok
ÖT sajtos Mac and Cheese
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 379Ebből zsírsavak (kcal) 189
% DV (napi érték)*
Összes zsír 21g32%
Szénhidrát 29g10%
Fehérje 18,9g36%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
20-25perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
300grammteljes kiőrlésű tönköly tészta
100grammgouda sajt
100grammcheddar sajt
100grammlight trappista sajt
250gramm light mascarpone
150grammkék/márvány sajt
1evőkanál zabpehelyliszt
200mlfőzőtejszín (10%-os)
100mltej
2kksó
1evőkanállight vaj
féltáblaőrölt szerecsendió
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
20-25perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
300grammteljes kiőrlésű tönköly tészta
100grammgouda sajt
100grammcheddar sajt
100grammlight trappista sajt
250gramm light mascarpone
150grammkék/márvány sajt
1evőkanál zabpehelyliszt
200mlfőzőtejszín (10%-os)
100mltej
2kksó
1evőkanállight vaj
féltáblaőrölt szerecsendió
Elkészítés
A tésztát kifőzzük sós vízben, majd tegyük félre lecsepegni.
A sajtokat reszeljük le, a kéksajt kivételével.
A lisztet kissé pirítsuk meg a vajon, és apránként öntsük fel a tejjel és a tejszínnel, majd sűrűsödésig főzzük, folyamatos kevergetés mellett
Adjuk hozzá a sót és a szerecsendiót, majd keverjük bele az összes reszelt sajtot (4 féle)
Addig főzzük, amíg az összes sajt elolvad. Ezután öntsük a tésztára és keverjük össze és 30x40-es hőálló tálba terítsük el - és morzsoljuk rá a kék sajtot is
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.
Kisuczky Attila vagyok, és szenvedélyes. Igen, tényleg az, a gasztronómia iránt. Annó 2015 ben eldöntöttem, hogy megtanulok hetente legalább egy új ételt készíteni, hogy legyen egy alap repertoárom, amivel tudok kedveskedni az akkori barátnőmnek, magamnak vagy bárkinek, aki nekem fontos. A döntést tettek követték, így 2016 elején, heti egy receptből 2 aztán ha szabadidő engedte 3 is lett. Alapszabály volt nálam, hogy mindig új étel legyen. 2016 év végén elterveztem, hogy életmódot váltok, lefogyok, formálódok és a szenvedélyemmé vált sütést-főzést már csak egészségesalapanyagokkal folytatom. Nagyon belemélyedten a témába és mára 200 feletti elkészült, kipróbált recepttel és 40 kg mínusszal folytatom. Az elmúlt egy évben az egészséges táplálkozás mellett életem része lett a sport, hetente 3-4 alkalommal, és ezen belül a legnagyobb szerelem a futás lett, amit októberben kezdtem, heti egy alkalommal. Először 6 km sikerült, karácsonyra 10 km és január végére a félmaratoni 21 km táv is, amit azóta több alkalommal lefutottam és mindig emelem a távokat. Tavalyi évben létrehoztam a Kisucook facebook oldalt, ami mára 1200 feletti követővel rendelkezik. Receptjeimet mindig fázisfotókkal látom el, gyakran készítek hozzá receptkártyát, bevásárlólistát, újabban kiszámolt makrókkal.