-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Nem tudod eldönteni melyik bűnös élvezeteknek hódolj? A gyomrot nem kímélő, extra sajtos-tejfölös lángosnak? Vagy a kalóriákat egekbe nyomó, de annyira finom, habos gofrinak? Na, most jó hírem van!

  • egyfelől NEM kell dilemmáznod, a következő recept egyesíti a két nyári gasztro-orgiát…
  • másfelől ami még ennél is jobb! Nem kell a kalóriákkal nagyon kalkulálnod, hiszen diétás, szénhidrát és zsírszegény 🙂
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 25 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 1 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 gramm útifű maghéj
  • 50 ml víz
  • ízlés szerint só, fokhagyma
A tetejére
  • 1-1 evőkanál natúr joghurt
  • 1-1 evőkanál zsírszegény reszelt sajt
  • ízlés szerint aprított petrezselyem
  • ízlés szerint fokhagyma joghurtba keverve
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 25 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 1 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 gramm útifű maghéj
  • 50 ml víz
  • ízlés szerint só, fokhagyma
A tetejére
  • 1-1 evőkanál natúr joghurt
  • 1-1 evőkanál zsírszegény reszelt sajt
  • ízlés szerint aprított petrezselyem
  • ízlés szerint fokhagyma joghurtba keverve
Elkészítés
  1. Keverd össze a tészta hozzávalóit. Nem árt gyorsan dolgozni, mert az útifű maghéj gyorsan összeszívja a folyadékot és csomód maradhat.
  2. Töltsd szilikonos gofrisütő formába a tésztát. Elég folyékony a massza - ha sima gofrisütőben sütnéd, akkor picivel több zabot vagy utifüvet tegyél hozzá, és várj egy picit még "szilárdul" a tészta.
  3. Előmelegített sütőben süsd meg 170 fokon, 15 percig.
  4. A tetejét fokhagymás joghurttal és sajttal szórd meg.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Több fitt recept ITT!

lángos

lángos diétásan

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.