A zárt csoportba kissé félve toltam fel szegénykének a képét… hiszen mivel minden héten készítek egy túrós attrakciót, így joggal gondoltam, hogy már biztos unalmas… de kiderült, hogy nemcsak én vagyok túrómániás 🙂
Hát igen… a túró egy mesés alapanyag…
- magas fehérjetartalmú
- zsírszegény
- olcsó és könnyen beszerezhető
- elképesztően sokféle mód felhasználható….
Na, nem zengek róla tovább ódákat, de a fentiek nekem épp elegek arra, hogy rendszeresen tároljak itthon jó pár dobozkával 😀 És a túrós sütik megunhatatlanok, pláne hogy mindig variálok, módosítgatok, hogy jobb és jobb legyen!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Amúgy a recept hipergyors, tipikus kavarod-öntöd-sütöd-(fotózni próbálod)-eszed-bánod miért nem egyből dupla adaggal csináltál sütike! Ilyen finom és egyszerű recepteket tettem a Peak Szakácskönyvembe is – less bele ITT!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 500 gramm zsírszegény túró
- 120 gramm (gluténmentes) zabpehely
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Túrós-citromos 1000g
- 3 db tojás (L vagy XL)
- negyed csomag sütőpor
- 1 evőkanál citromlé (50%-os)
- 1 evőkanál kókuszliszt
- 50 ml víz vagy tej
- édesítő (ízlés szerint eltérő)
- 500 gramm eper
- édesítő (ízlés szerint eltérő)
- fahéj, szegfűszeg
- 20 gramm Peak Girl Collagène kollagén italpor hozzáadott aminosavakkal és vitaminokkal eper íz 300g
Hozzávalók
A tésztához
Az öntethez
|
- A tészta hozzávalóit turmixold össze, majd öntsd bele egy szilikonos vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Az eperöntethez lehet kész eperlekvárt is használni, én simán lassú tűzőn, pici vízzel megfőztem (szétfőztem:)) az epreket - kollagénnel a végén lehet sűríteni 🙂
- Az eperszószt ha gondolod turmixold át, nekem szépen homogénre főtt. Ha megvagy vele, akkor csurgasd a túrós massza tetejére - szép örvényesen. Vagy ahogy tetszik. 🙂
- Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig, majd zárd el, és hagyd benne kihűlni. Akkor a legfinomabb, ha másnap, behűtve fogyasztod - ha aznap ennéd, akkor is érdemes megvárni még kihűl, és áll legalább pár órát, hogy elillanjon a nedvessége 🙂