Az alapja pedig a HÁZILAG elkészített leveles tészta teljes kiőrlésű tönkölylisztből!
Anno azt hittem, ez valami olyan bonyolult dolog lehet, mint az atomfizika… pedig NEM.
Hosszúnak csak a pihentetések miatt tűnik annak – de azalatt bármit csinálhatunk (vacsora, mosás, villámedzés, kutyafürdetés :)) – de maga az érdemi tevékenységünk a tésztával csupán 3×5 perc ?
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Persze lehet venni boltit is, de IGAZI, HÁZI, NINCS HOZZÁ FOGHATÓ protein pudinggal töltött teljes kiőrlésű leveles párnácskákhoz nincs jobb! (Ő volt az első széria, lentebb meg a repeta-csapat:))
Nem beszélve arról, hogy SOKKAL egészségesebb mint bármelyik bolti, hiszen:
- nincs benne gyorsan felszívódó szénhidrát: csak 100% teljes kiőrlésű liszt, abból is a tönköly, ami egy magasabb fehérjetartalmú lisztfajta
- nincs benne cukor
- a krémje a keményítős puding helyett isteni vaníliás protein pudingos!
- az eredeti leveles tészta sok alapanyagot nem tartalmaz… szemben egy boltival… szóval aki törekszik a tiszta és egészséges étkezésre, amit lehet, HÁZILAG készítsen.
- És nem utolsó soron tök menő, ha te olyan csaj/pasi vagy, akitől bizony nem áll távol a „rettegett leveles tészta” sem 🙂
TIPP! Akár Wheytella cukormentes csokis mogyorókrémmel is tölthető!!!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 1.5 óra |
Mennyiség |
db
|
- 250 gramm teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 250 gramm vaj lehet zsír csökkentett is
- 3 gramm só
- 125 ml víz
- 5 gramm ecet
- 60 gramm Peak Yummy Protein Pudding fehérjés puding 78% fehérjével vanília íz 360g
- 400 ml víz
- 100 gramm Skyr joghurt vagy krémtúró
- 1 db tojás kenézhez
Hozzávalók
A leveles tésztához
A krémhez
|
- Elkészítjük a vajas alapot, amelyet a tésztánkba fogunk hajtogatni. Ehhez a 225 gramm vajba belegyúrunk 25 gramm lisztet. A vaj legyen hideg, és szuper megoldás, ha reszelőn releszeled, mert sokkal gyorsabban és jobban elegyedik. (Ha nem reszeled, akkor viszont kockázd!) A vajat alapot téglalap-formára igazítjuk, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
- A tésztához a maradék lisztet a maradék vajat a sóval és az ecettel összemorzsoljuk. (Vajat ismét reszeld vagy kockázd.) Hozzáadjuk a vizet is, és addig gyúrjuk a tésztát, míg el nem válik a kezünktől - azaz nem ragad, hanem egy ruganyos gombócunk lesz. Letakarjuk, és hűtőben minimum 30 percig pihentetjük.
- A pihentetés után lisztezett felületen lóhere alakban nyújtsuk ki úgy, hogy a közepén púpos maradjon. (Ezt úgy éred el, ha a nyújtófát a téglalap NEM pont a közepétől görgeted le.)
- A közepére helyezzük a vajas tömböt, és teljesen becsomagoljuk a kinyújtott tésztába, úgy hogy ráhúzzuk a lóhere "szirmokat". A tésztát a becsomagolt vajjal együtt kb. fél centi vastag téglalappá nyújtjuk.
- Az elsőnek jön a szimpla hajtogatás: gondolatban három részre osztjuk a kinyújtott tésztát. A tészta bal külső harmadát ráhajtjuk a közepére, majd erre ráhajtjuk a jobb harmadot.
- A tésztát ekkor 90 fokkal elforgatjuk, majd újra kinyújtjuk, és következik a dupla hajtás..
- Ehhez kicsit hosszában szélesebb téglalapot nyújtunk - mert ezt már gondolatban négy részre osztjuk. A külső negyedeket a belső negyedekre ráhajtjuk, majd a két részt összehajtjuk. Oldalról nézve egy "S" alakban van feltekerve a tészta.
- A tésztát ezután letakarva 30 percig pihentetjük a hűtőben. A pihenő letelte után a fenti két hajtást megismételjük: egy szimpla, majd egy dupla, és újabb 30 percig pihentetjük.
- Ezután felhasználható vagy lefagyasztható.
- Jelen esetben kinyújtottuk, kis téglalapokra vágtuk. A protein pudingot kikavartuk a túrókrémmel, édesítettük, és a téglalap egyik oldalára halmoztuk. Meggyel, almával turbózható.
- A nem töltelékes részét berácsoztuk egy késsel, és ráhajtottuk a tésztára. Villával lelapogattuk az oldalát, lekentük egy tojással - és előmelegítve 200 fokon 10-15 percig készre sütöttük.
- (Egy másik forma, hogy behajtjuk a széleit, a közepébe teszünk pudingot és almakarikát és így sütjük ki!)