-+=
Olvasási idő: 2 percImádom azt a bizonyos TÚRÓ ALAPÚ csigacsoda tésztát, amivel már tudjafranc hány édes csigát csináltam… és mivel befutott a Peaktől a Sajtkrém leves – így gondoltam sósan is megcsinálom!
Vannak itt más SÓS és fehérjedús alternatívák: a Peak Vegán bolognai, amit főzni sem kell – vagy a receptben is használt FEHÉRJEDÚS SAJTleves, amit szószként, vagy épp mint itt – fehérje és íznövelésnek, állagtuningnak is beletehetünk!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 30 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
A tésztához
- 250 gramm túró
- 250 gramm tönkölyliszt (100 g teljes kiőrlésű tönkölyiszt, 100 g sima fehér tönkölyliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 db tojás
- 50 gramm kókuszolaj vagy vaj olvasztva
- 50 ml tej ezt óvatosan és kb-re adagold, a liszt és a fehérjepor ahogy felveszi
- ízlés szerint só
A töltelékhez
- 50 gramm Peak Slim Protein Soup 55% fehérjét tartalmazó, instant leves sajtos
- 120 gramm krémsajt
- ízlés szerint sajt és feketeerdei sonka
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
|
Elkészítés
- Elkeverjük a túrót, a tojással, tejjel.
- Összekeverjük a liszteket és a sütőport majd a felolvasztott vajjal együtt apránként a túrós keverékhez adagoljuk.
- Addig gyúrjuk míg kellően lágy és rugalmas tésztát kapunk, ami nem tapad a kezünkre de nem is morzsolódik.
- Ha elértük a tökéletes állagot, 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát. Ha egy estét is tud ott állni, szerintem az a legjobb!
- A pihentetés után lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (körülbelül 30x50 cm-esre) és megkenjük a sajtkrémmel kikevert Peak levesporral. A tetejét sajttal szórhatod és fekete erdei sonkát is tehetsz.
- Az egyik rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük, ezután tetszőleges szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket úgy, hogy ne érjenek egymáshoz mert a sütőben még kelni fognak.
- 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük alsó-felső sütéssel.