-+=
Olvasási idő: 2 perc

Imádom azt a bizonyos TÚRÓ ALAPÚ csigacsoda tésztát, amivel már tudjafranc hány édes csigát csináltam… és mivel befutott a Peaktől a Sajtkrém leves – így gondoltam sósan is megcsinálom!

Vannak itt más SÓS és fehérjedús alternatívák: a Peak Vegán bolognai, amit főzni sem kell – vagy a receptben is használt FEHÉRJEDÚS SAJTleves, amit szószként, vagy épp mint itt – fehérje és íznövelésnek, állagtuningnak is beletehetünk!

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!


Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
  • 250 gramm túró
  • 250 gramm tönkölyliszt (100 g teljes kiőrlésű tönkölyiszt, 100 g sima fehér tönkölyliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 50 gramm kókuszolaj vagy vaj olvasztva
  • 50 ml tej ezt óvatosan és kb-re adagold, a liszt és a fehérjepor ahogy felveszi
  • ízlés szerint
A töltelékhez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
  • 250 gramm túró
  • 250 gramm tönkölyliszt (100 g teljes kiőrlésű tönkölyiszt, 100 g sima fehér tönkölyliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 50 gramm kókuszolaj vagy vaj olvasztva
  • 50 ml tej ezt óvatosan és kb-re adagold, a liszt és a fehérjepor ahogy felveszi
  • ízlés szerint
A töltelékhez
Elkészítés
  1. Elkeverjük a túrót, a tojással, tejjel.
  2. Összekeverjük a liszteket és a sütőport majd a felolvasztott vajjal együtt apránként a túrós keverékhez adagoljuk.
  3. Addig gyúrjuk míg kellően lágy és rugalmas tésztát kapunk, ami nem tapad a kezünkre de nem is morzsolódik.
  4. Ha elértük a tökéletes állagot, 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát. Ha egy estét is tud ott állni, szerintem az a legjobb!
  5. A pihentetés után lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (körülbelül 30x50 cm-esre) és megkenjük a sajtkrémmel kikevert Peak levesporral. A tetejét sajttal szórhatod és fekete erdei sonkát is tehetsz.
  6. Az egyik rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük, ezután tetszőleges szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket úgy, hogy ne érjenek egymáshoz mert a sütőben még kelni fognak.
  7. 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük alsó-felső sütéssel.

Több csigás recept ITT!

sajtos csiga

sajtos túrós csiga

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.