Tedd még élvezetesebbé a gyümölcsöket, diétás kekszet és unalmas puffasztott rizst ezzel a nagyszerű, alakbarát mártogatóssal.
Mártogatós
Hozzávalók:
- 250 g alacsony zsírtartalmú túró
- 250 g cukrozatlan almaszósz (ezt akár Te magadnak is el tudod készíteni)
- 2 teáskanál fahéj
- fél teáskanál almabor ecet
- 1 teáskanál stevia kivonat vagy más édesítő
Almás mártogatós
Elkészítés:
Ha nem tudtál beszerezni almaszószt, akkor pofonegyszerűen el tudod készíteni. Hámozz meg 2-3 almát, kockázd fel. Egy edényben tedd fel főni, édesítővel, fahéjjal, pici citromlével. Amikor kellőképpen megpuhult keverj hozzá egy kevés zselatint, majd 1-2 perc múlva vedd le a tűzről. Botmixer segítségével pürésítsd az egészet, és várd meg, amíg teljesen kihűl, mielőtt a többi hozzávalóval összekevernéd.
Tedd az összes hozzávalót egy mixerbe és keverd addig, amíg krémes állagú nem
Öntsd a keveréket egy tálba, fóliázd le és tedd hűtőbe egy éjszakára.
Másnap tálalhatod almaszeletekkel, eperrel vagy graham keksszel lesz.
Ez a desszert cukormentes, alacsony a szénhidrát tartalma és gluténmentes!