Ha mákos süti, akkor vagy citrom vagy meggy kell hozzá. Legalább is az én ízlelőbimbóimnak. Mivel közeledik a nyár, inkább a hűsítő, citromos párosítás mellett döntöttem.
A mákról általában egy nagyon tartalmas, nehéz édesség jut az eszünkbe, amely ráadásul kalóriatartalmában is elég húzós. Szerencsére ezt most elfelejthetjük, a Poppy Creamből készült sütikék, nem csak a lelkünket simogatják, hanem az egészséges életvitelbe is tökéletesen beleillenek.
Hozzávalók (tészta):
- 50 gramm Poppy Cream
- egy csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt /zabliszt
- egy csésze eritritol (vagy keverve xilittel, úgy nem szárad ki a tészta)
- egy csésze darált mák
- egy csésze tej
- egy csésze vaj vagy kókuszzsír (nálam fele-fele)
- egy tojás
- csapott teáskanál fahéj
- fél zacskó sütőpor
- a tepsi „zsírozáshoz” EZ Coat olajspray és egy pici liszt
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük robotgéppel, majd EZ Coat spray –vel befújt, kilisztezett tepsibe (kb 12×25 cm) öntjük. 180 fokon kb 30 percig sütjük.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
A tészta elég alacsony marad, mivel nagy tepsibe tesszük. Ez ugyanis a „Csókok” alapja lesz.
Hozzávalók a krémhez:
- 200 gramm mascarpone
- 1 tojás
- 1,5 dl tejszín
- 3 tk. eritrit
- egy citrom héja, fél citrom leve
- 150 gramm Poppy Cream
- ha nem elég stabil a krém, habfixáló
Elkészítés:
A tojást szétválasztjuk, mindkettőt felverjük egy-egy teáskanál eritrittel. Felverjük a tejszínt is, szintén egy tk. eritrittel. A sárgáját a mascarponéhoz adjuk, összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot, és óvatosan a fehérjét is. Ha túl laza a krém, mehet bele egy kis habfixáló.
A krémből kiveszünk egy nagy evőkanálnyit, és azt kikeverjük a Poppy Creammel. A maradék krémhez beletesszük a fél citrom levét és a citromhéjat reszelve.
A kétféle krémet felválasztva tesszük a piskótára. Én habzsákból nyomtam a kör alakúra kiszaggatott piskóta lapocskákra, de egyszerűen fel is lehet vágni négyzetekre a piskótát, és kanállal halmozni rá a krémeket.
Ha készen vannak, érdemes lehűteni, kicsit várni, hogy összeérjenek az ízek, és utána jóízűen elfogyasztani!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Citromos és Poppy Cream mákkrémes csókok" című cikkhez