-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ha mákos süti, akkor vagy citrom vagy meggy kell hozzá. Legalább is az én ízlelőbimbóimnak. Mivel közeledik a nyár, inkább a hűsítő, citromos párosítás mellett döntöttem.

A mákról általában egy nagyon tartalmas, nehéz édesség jut az eszünkbe, amely ráadásul kalóriatartalmában is elég húzós. Szerencsére ezt most elfelejthetjük, a Poppy Creamből készült sütikék, nem csak a lelkünket simogatják, hanem az egészséges életvitelbe is tökéletesen beleillenek.

Hozzávalók (tészta):

  • 50 gramm Poppy Cream
  • egy csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt /zabliszt
  • egy csésze eritritol (vagy keverve xilittel, úgy nem szárad ki a tészta)
  • egy csésze darált mák
  • egy csésze tej
  • egy csésze vaj vagy kókuszzsír (nálam fele-fele)
  • egy tojás
  • csapott teáskanál fahéj
  • fél zacskó sütőpor
  • a tepsi „zsírozáshoz” EZ Coat olajspray és egy pici liszt

Elkészítés:

Az összes hozzávalót összekeverjük robotgéppel, majd EZ Coat spray –vel befújt, kilisztezett tepsibe (kb 12×25 cm) öntjük. 180 fokon kb 30 percig sütjük.

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

A tészta elég alacsony marad, mivel nagy tepsibe tesszük. Ez ugyanis a „Csókok” alapja lesz.

Hozzávalók a krémhez:

  • 200 gramm mascarpone
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 tk. eritrit
  • egy citrom héja, fél citrom leve
  • 150 gramm Poppy Cream
  • ha nem elég stabil a krém, habfixáló

Elkészítés:

A tojást szétválasztjuk, mindkettőt felverjük egy-egy teáskanál eritrittel. Felverjük a tejszínt is, szintén egy tk. eritrittel. A sárgáját a mascarponéhoz adjuk, összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot, és óvatosan a fehérjét is. Ha túl laza a krém, mehet bele egy kis habfixáló.

A krémből kiveszünk egy nagy evőkanálnyit, és azt kikeverjük a Poppy Creammel. A maradék krémhez beletesszük a fél citrom levét és a citromhéjat reszelve.

A kétféle krémet felválasztva tesszük a piskótára. Én habzsákból nyomtam a kör alakúra kiszaggatott piskóta lapocskákra, de egyszerűen fel is lehet vágni négyzetekre a piskótát, és kanállal halmozni rá a krémeket.

Ha készen vannak, érdemes lehűteni, kicsit várni, hogy összeérjenek az ízek, és utána jóízűen elfogyasztani!

mákkrém

mákkrémes süti

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.