Már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni egy csokis mogyorókrémes sajttortát, de az a zsír- és cukortartalom, ami abban lenne, azért még nekem is sok, pedig én nem vagyok megszállott diétázó. Azt szeretem, ha valami egészséges és tápanyagokban jócskán bővelkedik. Mikor megjelent a Peak Freetella, a laktóz-, és cukormentes csokis-mogyorókrém, már tudtam, hogy eljött az én időm.
A sajttorták akkor a legfinomabbak, ha kekszes az alapjuk. De hol lehet venni a közelben finom, cukormentes, tápláló kekszet? Nálunk épp sehol. Szóval megsütöttem hozzá azt is. Így tényleg tökéletes lett ízben és tápértékben egyaránt.
Hozzávalók (kekszalap):
- 10 dkg gluténmentes zabpehely (apró és nagyszemű keverve, vagy a nagyszemű kicsit megdarálva)
- 25 gramm Slim Protein – tejszínes-sütis vagy rumos-csokis
- 40 gramm kókuszzsír
- 1 tojás
- 30 gramm eritrit
- mokkáskanál sütőpor
Tipp: A zabkeksznél kipróbáltam úgy is, hogy volt benne 10 gramm Freetella, úgy még jobb, de nélküle is jó alap – akkor kevesebb kókuszzsír kell bele.
Elkészítés: Mindent gyúrjunk alaposan össze, majd lapítsuk bele vékonyan a sütőpapírral bélelt tepsibe (nálam 22×14 cm), és 180 fokra előmelegített sütőben süssünk ki 12 perc alatt.
Hozzávalók a krémhez:
- 500 g light mascarpone
- 2 nagy evőkanál Freetella
- 2 dl tejszín
- 2 ek. eritrit
Elkészítés: A tejszínt felverjük az eritrittel. A mascarponét kikeverjük a Freetellával, majd óvatosan összedolgozzuk a felvert tejszínnel. Mindezt a kihűlt kekszalapra adagoljuk. Ha kész, egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a keksz kicsit puhuljon a krémmel.
Hűtőből kivéve meleg áfonyával tálaljuk.
Mindenképp add meg a módját az elfogyasztásnak! Ez nem csak egy állva bekapok egy sütit kategória. Élvezd ki, ahogy a hideg, csokis, mascarponés íz találkozik a meleg áfonya fanyarságával. És mindezt úgy, hogy a szervezeted hálás lesz a sok tápanyagért, nem pedig leterheled fölösleges szénhidráttal és (rossz) zsírral.