Még mindig cukkini mámor van nálam, és gyanítom egész nyáron az lesz. Egyszerűen megunhatatlan és folyamatosan kísérletezem mindenféle diétás finomság elkészítésével belőle. A mai reggelen azt találtam ki, hogy valami cukkinis zabos keksz dolgot szeretnék csinálni. Mivel a cukkini ízetlen ezért édesen és sósan is el lehet készíteni. Én ma reggel édesnek készítettem el.
Cukkini
Hozzávalók:
- 1-2 közepes vagy 2-3 kicsi salátacukkini
- kisebb répa
- zab
- útifűmaghéj
- 2 tojásfehérje (csak mert diétázunk J )
- fahéj, pici édesítő
- 15 vagy 30 gramm fehérjepor (ízlésnek megfelelően, natúr vagy ízesített. Nálam ma kókuszos volt a nyerő)
Cukkini recept
Elkészítése:
A cukkinit reszeld le egy tálkába. A többi hozzávalót keverd hozzá jó alaposan. Én nem hagytam, hogy a cukkini levet eresszen, egyből hozzákevertem mindent. Nem lesz tocsogós, mert a zab és az útifűmaghéj felszívja a nedvességet. Egy tepsire halmozz kis adagokat és előmelegített sütőbe (én 180 fokon, légkeverésesen) süsd kb 20-30 percig, míg a teteje meg nem pirul.
Ezután vedd ki a sütőből és nyelvedet nem szénné égetve egy-két darabot máris falj be belőle. Reggelire, tízóraira, uzsira, vendégvárónak vagy csak mert miért ne?:)
Jó étvágyat hozzá!
Peak Girls – Mosonyi Barbi, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!