Ha már unod a csirkemellet, akkor a pulykamell is jó választás lehet, viszont ez a hús intenzívebb ízesítést kíván. Ez a recept egy különleges-krémes ragu, ami a vasárnapi ünnepi ebédasztalon is megállja a helyét kompromisszumok nélkül!
Hozzávalók 4 főre:
- 1,5 kg pulykamell felkockázva
- 500 ml kókusztejszín
- 1 kk. fehérbors
- csipet só
- 1 tk. curry
- 1 kk. szerecsendió
- 2 ek. Coconuty
- csipet snidling díszítésként
Elkészítés:
A pulykát annyi vízben párold meg, amennyi ellepi, majd amikor már kezd puhulni a hús, akkor add hozzá a kókusztejszínt, Coconutyt és a fűszereket.
Összesen 30 percnyi főzés után, amikor a kókusztejszín kicsit besűrűsödik már készen is vagy, tálalhatod. Köretként párolt barna rizs, hajdina vagy kuszkusz is jó lehet.
Egészségedre!