A narancs és a marcipán úgy illik egymáshoz, mint a borsó meg a héja. 🙂 Próbáltad már?
Ez a sütike, megállja a helyét az ünnepi asztalon! Karácsonyi ízekben gazdag, egyszerű elkészíteni, puha és nagyon finom!
Mindezek mellett, diétabarát, így az ünnepek alatt is eheted bűntudatmentesen!
- cukormentes
- szénhidrát szegény
- laza, könnyed
- fehérjedús!
Ha megmaradt nyárról esetleg a Peak fitt fagyiporod, ne aggódj, mert simán lehet “téliesíteni” 😀 Mégpedig teljesen jól működik sütés nélküli desszertekben is!!! Méghozzá a csokis marcipános ízzel leheta legjobb TÉLI MARCIPÁNOS ámde CUKORMENTES nasikat készíteni!!!
- 100% csak fehérje, szóval totál alakbarát
- teljesen cukormentes,
- vízzel elkeverve nagyon krémes – ezért sütikben is felhasználhatod
- a MARCIPÁN helyettesítésére tökéletes, hiszen ebben NINCS SEMMI CUKOR!
Így született meg a marcipán tekercs tölteléke belőle, extrázva a nagyon sokáig elég, Flav Powder ízesítővel, hiszen ez nálam alap ha már sütiket készítek. Legjobb édesítő, mit valaha ettem és imádom, hogy mindenféle ízben van.
Ha szereted a marcipános ízvilágot, ezt a desszerted imádni fogod!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
rúd
|
- 3 db tojás
- 2 evőkanál cukormentes zsírszegény kakaópor
- 5 gramm Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por csokicsók íz 250g
- fél csomag sütőpor
- pici só
- 90 gramm Peak Fit Ice Cream fehérjés fagyipor otthoni fagyihoz csokis-marcipános íz
- 30 gramm cukormentes darált keksz
- ízlés szerint eritrit
- 1 db narancs reszelt héja
- pár csepp vaníliás aroma
- 2 dl növényi cukormentes tej
- 1 evőkanál kókuszzsír
- ízlés szerint Peak Whey Dream Cream cukor- és laktózmentes fehérjés mogyorókrém
Hozzávalók
A tekercs hozzávalói:
Töltelékhez:
Tetejére:
|
- A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét egy pici sóval verd kemény habbá, a sárgáját jól habosítsd ki a kakaóporral és az ízesítővel.
- A felvert tojásfehérjét óvatosan adagold hozzá a kakaós tojássárgájához, majd szépen forgasd át. Sütőpapírral bélelt tepsire öntsd ki és szépen egyengesd el téglalap alakúra. (Ha van neked ilyen alakú tepsid, abba is mehet.) 180 fokon süsd meg, kb 10-15 perc alatt kész.
- Közben készítsd el a tölteléket: mindent keverj el. Ragacsos masszát fogsz kapni, ne ijedj meg.
- Ha kész a piskóta, még melegen óvatosan konyharuhával tekerd fel. Hagyd picit így hűlni.
- Ezután a marcipános tölteléket szépen kend rá a piskótára. Tipp: Mivel nagyon ragacsos a massza, én vizes kézzel szépen el tudtam dolgozni rajta.
- Ezután tekerd fel, majd felmelegített kókuszzsírba raktam pár teáskanálnyi Whey dream mogyorókrémet és ezzel szépen lekentem a tetejét. Hagyd dermedni, majd szeletelhető is!