Nekünk már nincs lehetetlen!... A diétás főbűnök legdurvább arcát, a fagyis kürtöskalácsot kaptuk el, és alakítottuk át olyan csudajó tápértékű finomsággá, amitől másnap sokkhatás nélkül is rápattanhatsz a mérlegre!
Nekünk már nincs lehetetlen!... A diétás főbűnök legdurvább arcát, a fagyis kürtöskalácsot kaptuk el, és alakítottuk át olyan csudajó tápértékű finomsággá, amitől másnap sokkhatás nélkül is rápattanhatsz a mérlegre!
-+=
Olvasási idő:2perc
A fagyi durva cucc, ha diétázol. A kürtöskalács még inkább… de a kettő együtt… nagyobb bűnnek ér fel, mint eldugni az éhes nagymama protkóját, majd elé tenni egy frissen sült bécsi szeletet…
De a világ változhat. Nem, nem mi lettünk elengedőbbek, hanem szerencsére olyan csudijó alapanyagokkal dolgozhatunk, amelyekkel ezek a kulináris kalóriabombák sem lesznek többet az alakunkra veszélyes fogások. Sőt! Magas fehérje és rosttartalma miatt egy moderált diétában simán elfogyasztható, és ha nem két pofára tolod magadba, akkor reggel még a mérlegre is sokk-hatás nélkül rálibbenhetsz!
Figyeld csak milyen trükkös a legújabb, parádés Peak finomság!
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
Tápanyagadatok
Tripla fagyis kürtöskalács
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 464Ebből zsírsavak (kcal) 81
% DV (napi érték)*
Összes zsír 9g14%
Szénhidrát 48g16%
Fehérje 43g86%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Mérjük ki a vizet. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet, édesítőt, sót majd öntsük rá a folyadékot és gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 5 percig.
Ezután osszuk 2 felé, gyúrjuk át és nyújtsunk belőle egy- egy 15 cm átmérőjű körlapot. 2 cm szélesen, spirálisan vágjuk fel a tésztát
Kisebb sodrófát vonjunk be alufóliával. Kenjük be kevés olajjal.
Tekerjük fel úgy a formára a tésztacsíkot, hogy kissé fedjék egymást, majd óvatosan nyomkodjuk rá a gurigára. Majd görgessük át a fahéjas eritriten. Sütőpapírral kibélelt kisebb tepsire tegyük rá úgy, hogy a kalács ne érintkezzen a tepsivel.
Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon, oldalanként 10-10 percig süssük. 10 perc elteltével fordítsuk meg a kalácsot.
Extra tipp: sütés után még melegen akár darált dióba, mandulába, kókuszreszelékbe görgessük át a kész kürtöskalácsunkat.
A krém
Egy tálba beleöntjük az összetevőket és csomómentesre keverjük/ krém állag/. Útifűmaghéjból pedig annyi mennyiséget teszünk, amíg elérjük az általunk kívánt sűrűséget a krémnél. / esetemben ez olyan 1 evőkanál volt kb. /
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.