-+=
Olvasási idő: 2 percPihepuha proteindús piskóta, ami már önmagában isteni, de bizony az emeli a magasba, hogy a mennyei finom citromos sajttorta kazeinnel kikevert túrókrémmel töltjük be! Igen, jól látod, sz@r dolog ez a diéta :)))
Amit fontos róla tudni:
- a piskótakészítés kényes meló lehet kezdőknek – legalábbis nekem voltak vele kudarcaim, mert nem voltam elég óvatos habforgató és lelkesen szétkavartam a habot, így inkább lett egy óriáspalacsinta, mint piskóta – szóval a tojásfehérje habbal EXTRA óvatosan bánni. Sütheted egybe is, de így laponként tutira meg lesznek a rétegek!
- a töltelék a diéta jegyében készült túrókrémmel, de akár a Peak cukormentes kókuszkrémmel is elkészítheted – mondjuk akár úgy, hogy túrókrémbe kevered ki – és voálá, kész a raffaello torta! Vagy ízlés szerint tedd a citrusos krémhez, isteni lesz!
- érdemes többféle ízű fehérjével is kipróbálni: csokitorta, gyümitorta… arra fogyelj, hogy a piskótába mindenképp kazeint tegyél! Most rengetek Peak finom fehérje 500g-os kiszerelésű, így érdemes több ízt is betárazni 🙂
- ha laktózérzékeny vagy, bátran váltsd ki növényi fehérjével, a fehércsokis karamellás Vegan protein nyerő benne!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
A tésztához
- 200 gramm Skyr joghurt vagy túrókrém
- 3 db tojás
- 2 db tojásfehérje
- 40 gramm zabpehelyliszt
- 40 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor citromos sajttorta ízben
- 5 evőkanál eritrit
- 50 gramm áfonya
A krém
- 400 gramm Skyr joghurt vagy túrókrém
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 400 ml tej
- 40 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor citromos sajttorta ízben
- fél db (bio) citrom reszelt héja
- 3 db lapzselatin
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint Peak Coco Dream - cukormentes kókuszkrém
Hozzávalók
A tésztához
A krém
|
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját az eritrit felével és a túróval csomómentesre és habosra keverjük.
- A fehérjét keményebb habbá verjük az eritrit másik felével.
- A túrós tojássárgáját és a fehérjehabot összekeverjük egy spatulával: elsőnek a hab negyedével fellazítjuk a tojáshabot, majd ezt keverjük már ÓVATOSAN vissza a habba, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
- Majd apránként beleforgatva hozzákeverjük a zablisztet és a fehérjét is.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe előre rajzolunk 4 tortakarikát és erre szépen eloszlatjuk a krémet. A tetejére szórjuk az áfonyákat.
- Hőlégkeveréssel (nekem 2 tepsire fért rá) 170 C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük a piskótát. Ha a széle picit barnás már jó.
- Közben elkészítjük a töltit 🙂 A pudingot megfőzzük, a zselatinlapokat hideg vízbe mártjuk, majd belekeverjük a pudingba. Ha kicsit hűlt, mehet bele a túró és a fehérjepor is.
- Kezdjük el a tortát rétegezni egy kapcsos formában: vágjuk a formával mértre a kisült lapokat,majd illesszünk be egyet alulra. Erre kenjük a krém negyedét, majd újra lap, újra krém - amíg el nem fogy.
- Érdemes egy estét a hűtőben pihentetni, hogy szépen megszilárduljon és összeálljon! Jójó, ez a legrosszabb része, tudom!