-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Ha nem fogyasztunk állati eredetű ételeket, akkor is szükséges bevinni a megfelelő mennyiségű fehérjét, hiszen izomzatunk megtartásához ez nagyon fontos. Ezért is szuper ez a recept a vegáknak és a vegánoknak is, hiszen alapja a csicseriborsó, ami egy szuper növényi fehérjeforrás. 

Nyugodtan betervezhetjük a falafelt a munkahelyi vagy iskolai ebédbe, változatosan tudjuk tálalni, akár zöldséges tálba, vagy tortillába töltve is megállja a helyét!

Laktató és isteni ez a falafel, kombinálhatjuk más zöldségekkel is, például kerülhet bele még brokkoli is, amitől szép zöldes színt kap.

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Tápanyagadatok
Répás, fekete szezámmagos falafel
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 48 Ebből zsírsavak (kcal) 9
% DV (napi érték)*
Összes zsír 1g 2%
Szénhidrát 8g 3%
Fehérje 2g 4%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 1 db csicseriborsó konzerv
  • 2 db répa
  • 60 gramm cukkini
  • 10 gramm fekete szezámmag
  • 60 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint aprított petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 dl víz (nekem nem akarta turmixolni a gép, ezért öntöttem hozzá vizet)
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 1 db csicseriborsó konzerv
  • 2 db répa
  • 60 gramm cukkini
  • 10 gramm fekete szezámmag
  • 60 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint aprított petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 dl víz (nekem nem akarta turmixolni a gép, ezért öntöttem hozzá vizet)
Elkészítés
  1. Lereszeljük a répákat és a cukkinit.
  2. A csicseriborsóról leöntjük a levét, majd vízzel átöblítjük és egy késes aprítóba tesszük a répa és cukkini felével és pépesre turmixoljuk
  3. Egy tálba öntjük a keveréket, hozzáadjuk a répa és cukkini másik felét, valamint a többi hozzávalót és összedolgozzuk.
  4. Kb. egy kanálnyi masszát gombóccá formálunk, majd kicsit kilapítjuk, majd ezt folytatjuk addig, amíg van
  5. Egy kevés olívaolajon pirítva megsütjük a kis falafeleket
  6. Én egy kis cukkini spagettivel, sült édesburgonyával, quinoával és paradicsommal ettem

Trendi Halloweeni recept ITT!

egészséges falafel

egészséges zöldséges falafel

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!