Ma egy szemkápráztató Halloween-i csendéletet festettem nektek, méghozzá maradék chilis babból! Muhahhahaa! 🙂
Nohát kérem az úúúgy kezdődött, hogy mindig egy emberesen nagy kuktányi vega chilis babot főzök, hol gyengét, hol erőset, a paprika fajtájától függően. Most a kertemből leszüretelt jalapeño paprika került az üstbe, jól el is kavargattam, és hogyhogy nem, méregerős lett!
Persze a családból, csak én tudom ezt a fokozatot élvezettel elnyammogni (lehet valami banyavér teszi ezt számomra lehetővé?), így a lefőzött mennyiség, ebben a formában már egy kicsit sok lett nekem. Felét bevágtam a fagyasztóba, vésztervként az ínséges időkre, a maradékból pedig babbal töltött tökfejeket, azaz Halloween muffinokat gyártottam.
De ez persze nem volt elég erre a napra, így ha már csípős, akkor kell valami édes is: előkotortam a varázsporomat, a peak palacsintát, és megfűszereztem egy kis szárított leveli békával.
Mivel békanyál nem került egyik ételbe se, ezért kísérőnek, hogy a cuppanós falatkák jól le is csússzanak a torkokon, egy horgászbotnyi bohóchal vérét facsartam ki, biztosítva ezzel a non-stop stand up comedy-t! Lehet, kicsit sokat is ittam belőle. 🙂
Ezek után kíváncsi vagyok, hogy a többi Peak boszorkánykonyhából milyen főzetek kerültek elő az ünnepekre való tekintettel! Ér a facebook csoportba képeket posztolni! 🙂
100 g babos buci tápértéke!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 60 perc |
Mennyiség |
főre
|
- 1200 gramm vega chilis bab
- 150 gramm light sajt
- 450 gramm liszt (diétának megfelelő, pl CH csökkentett pizza liszt)
- 1 zacskó instant élesztő
- 50 gramm Peak Vegan Protein Fusion növényi fehérjepor vegetáriánusoknak semleges doboz 1000g
- 1 csipet cukor
- 1 teáskanál só
- 2,5 dl víz
Hozzávalók
|
- Keverjük össze a babot a reszelt sajttal.
- A maradék alapanyagból gyúrjuk össze a tésztát, majd hagyjuk kelni 1 órát.
- (Kelési idő alatt az ehető dekor kellékünket meg is süthetjük: 150 g Peak palacsintaport 5 dl vízzel, 1 db tojással, 1 evőkanálnyi Peak Superfood Greens-szel, és 1 teáskanálnyi sütőporral csomómentesre kavarjuk, majd gofri sütőben készre sütjük. Nekem szép zöld rácsaim lettek, tök jól lehet díszítésre használni, és sok-sok finom Peak krémmel megenni!)
- Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra, és szaggassunk ki belőle a formánknak megfelelő méretű köröket.
- Bélkeljük ki a tésztákkal az olajjal kikent formákat, töltsük meg a chilis babos keverékkel, majd a maradék tésztából csináljunk nevető arcú fedőréteget, és csipkedjük össze a bélelt tészta szélével.
- Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük készre őket. (Formáktól függ, hogy mennyi idő kell nekik, nálam 15-20 perc alatt kisültek.)
- (Végül készítsük el a lavórnyi védőitalunkat: ízlés szerinti arányban kotyvasszuk össze a Peak Superfood Shot-ot, rumot és szódát. Természetesen a gyerekek italából hagyjuk ki a rumot.)
- Kezdődhet is a halloween-i lakoma!