-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ma egy szemkápráztató Halloween-i csendéletet festettem nektek, méghozzá maradék chilis babból! Muhahhahaa! 🙂

Nohát kérem az úúúgy kezdődött, hogy mindig egy emberesen nagy kuktányi vega chilis babot főzök, hol gyengét, hol erőset, a paprika fajtájától függően. Most a kertemből leszüretelt jalapeño paprika került az üstbe, jól el is kavargattam, és hogyhogy nem, méregerős lett!

Persze a családból, csak én tudom ezt a fokozatot élvezettel elnyammogni (lehet valami banyavér teszi ezt számomra lehetővé?), így a lefőzött mennyiség, ebben a formában már egy kicsit sok lett nekem. Felét bevágtam a fagyasztóba, vésztervként az ínséges időkre, a maradékból pedig babbal töltött tökfejeket, azaz Halloween muffinokat gyártottam. 

De ez persze nem volt elég erre a napra, így ha már csípős, akkor kell valami édes is: előkotortam a varázsporomat, a peak palacsintát, és megfűszereztem egy kis szárított leveli békával.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Mivel békanyál nem került egyik ételbe se, ezért kísérőnek, hogy a cuppanós falatkák jól le is csússzanak a torkokon, egy horgászbotnyi bohóchal vérét facsartam ki, biztosítva ezzel a non-stop stand up comedy-t! Lehet, kicsit sokat is ittam belőle. 🙂

Ezek után kíváncsi vagyok, hogy a többi Peak boszorkánykonyhából milyen főzetek kerültek elő az ünnepekre való tekintettel! Ér a facebook csoportba képeket posztolni! 🙂 

100 g babos buci tápértéke!

Tápanyagadatok
Tökfej, de babból! Kezdődhet a rémségek éjszakája 😉
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 83 Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2g 3%
Szénhidrát 6g 2%
Fehérje 8g 16%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
főre
Hozzávalók
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
főre
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Keverjük össze a babot a reszelt sajttal.
  2. A maradék alapanyagból gyúrjuk össze a tésztát, majd hagyjuk kelni 1 órát.
  3. (Kelési idő alatt az ehető dekor kellékünket meg is süthetjük: 150 g Peak palacsintaport 5 dl vízzel, 1 db tojással, 1 evőkanálnyi Peak Superfood Greens-szel, és 1 teáskanálnyi sütőporral csomómentesre kavarjuk, majd gofri sütőben készre sütjük. Nekem szép zöld rácsaim lettek, tök jól lehet díszítésre használni, és sok-sok finom Peak krémmel megenni!)
  4. Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra, és szaggassunk ki belőle a formánknak megfelelő méretű köröket.
  5. Bélkeljük ki a tésztákkal az olajjal kikent formákat, töltsük meg a chilis babos keverékkel, majd a maradék tésztából csináljunk nevető arcú fedőréteget, és csipkedjük össze a bélelt tészta szélével.
  6. Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük készre őket. (Formáktól függ, hogy mennyi idő kell nekik, nálam 15-20 perc alatt kisültek.)
  7. (Végül készítsük el a lavórnyi védőitalunkat: ízlés szerinti arányban kotyvasszuk össze a Peak Superfood Shot-ot, rumot és szódát. Természetesen a gyerekek italából hagyjuk ki a rumot.)
  8. Kezdődhet is a halloween-i lakoma!

Halloween muffin

Halloween muffin chilis babból

Vega chilis bab recept ITT!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.