Most egy szuper cukormentes, kollagénes tortát hoztam nektek, ami tökéletes választás lehet különleges alkalmakhoz. Én ezt a tortát Valentin napra készítettem, csak kicsit elcsúsztam a recept írással 😀
A torta elkészítése nagyon egyszerű, az alapanyagok tekintetében sincsen különleges hozzávaló, amit esetleg ne lehetne beszerezni egy sima boltban.
A kollagénnek és a fehérjének hála bűntudat nélkül ehetjük, hiszen hasznos tápanyagokat juttathatunk a szervezetünkbe.
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 65 gramm mandula liszt
- 65 gramm diétás keksz
- 65 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 20 gramm Peak Almondy mandulavaj
- 100 gramm aszalt datolya
- 1 db tojás
- 100 ml víz
- 400 gramm görög joghurt
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel
- 1 csomag zselatinfix
- ízlés szerint darált eritrit
- 20 gramm Peak Collagène For Men kollagén italpor hozzáadott aminosavakkal és vitaminokkal eper íz 300g
- 150 ml víz
- 1 csomag zselatinfix
Hozzávalók
Az alja
A krém
Zselatinos réteg
Extra:
|
- Egy tálba áztassuk be a datolyát meleg vízbe, majd amikor megpuhult, egy késes aprítóba téve daráljuk le.
- A tészta hozzávalóit keverjük össze, majd egy pite, vagy torta formába nyomkodjuk bele úgy, hogy pereme is legyen. Szurkáljuk meg egy villával, majd süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig.
- Addig keverjük össze a krém hozzávalóit.
- A kollagénes zselatinhoz keverjük el a kollagént és a zselatin port a vízzel majd kezdjük el melegíteni a zselatin zacskóján lévő leírás szerint.
- Ha kivettük a sütőből a tésztát, hagyjuk kihűlni.
- Kenjük meg a tésztát az étcsoki krémmel, majd kanalazzuk rá a joghurtos krémet és egyengessük el. Végül pedig öntsük rá a zselatint a krémre.
- Díszíthetjük liofilizált gyümölcsökkel, pisztáciával vagy más maggal.
- Hűtőben hagyjuk megdermedni pár órát és már ehetjük is!