Tökéletes és villámgyors - és nem utolsó soron dekoratív kis keksztorta, ami a címmel ellentétben cukormentes! A trükk és a többi a receptben!
Tökéletes és villámgyors - és nem utolsó soron dekoratív kis keksztorta, ami a címmel ellentétben cukormentes! A trükk és a többi a receptben!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Gyorsan megakarod lepni a párod? Vagy esetleg valamilyen alkalomra készítenél neki egy tuti biztos tortát? Elárulom, hogy jó helyen jársz! Ezzel a recepttel biztosan sikert fogsz aratni! Nálam szerencsére már többször bizonyított
Egy recept, amihez ismét csak nem szükséges nagy konyhai tudás, egyedül egy aprítógépre lesz szükséged még csak sütő se kell./na jó egy hűtő nem árt 😀 DE ennek hiánya se okoz gondot/
Ezt a receptet rendkívül sokféleképpen elkészítheted. Az alap lehet csokis, kókuszos vagy ezek keveréke akár. A krém?…ennek pedig csak a képzelet szab határt. Bármilyen fehérje, bármilyen gyümölcs tökéletes választás hozzá.
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
Tápanyagadatok
Mályvacukros keksztorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 234Ebből zsírsavak (kcal) 81
% DV (napi érték)*
Összes zsír 9,4g14%
Szénhidrát 25g8%
Fehérje 13g26%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A kekszből pár szemet meghagyunk, amivel a tortaformát körberakjuk, a többi kekszet és az édesítőszert aprítógépbe tesszük. Ledaráljuk, őket majd hozzáadjuk a mandulatejet. Ismét darálunk egyet. Itt már kezd összeállni az egész.
Amikor már kellően összenyomható, de már nem tapad a kezünkhöz, kész van a torta alapja. Ezt az alapot belenyomkodjuk a tortaformánkban.
Majd elkészítjük a felső réteget. Ismét az aprítógépre lesz szükség.
A túrót, mandulatejet, fehérjeport krémesre keverjük a gép segítségével. Ha ezzel megvagyunk, a zselatint 5-6 evőkanál meleg vízben felolvasztjuk. A felolvasztott zselatint összekeverjük a túrós krémmel. Majd ráöntjük a kekszes alapunkra. Egyenletesen elosztjuk.
Ha mindennel megvagyunk, akkor mehet a hűtőbe. Pár óra várakozás után a túrós krém kellően megszilárdul.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.