-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nem tudom, ki hogy van vele, de a sulis menza egy-két felvonása nagyobb érzelmi-és gyomorkavalkádot ébreszt bennem, mint apukám házipálinkája. Volt ott minden, ami szem-szájat-bélbolyhokat nem kímélve tarolta le az étvágyunkat… na de nem a menzás piskóta!

Igazi felüdülés volt a paradicsomos káposzta, mindentbelefasírt, savanyú és meleg gyümölcsleves – óhhh, meg a szalonnás cukros túrós tészta mellett… itt minden összetevő felismerhető, ehető volt… és ha még a konyhás néninek jó napja volt, akkor a repetáért is sanszosan tehettünk még egy kört…

Persze felnőve már nem esszük. Mert már talán túl egyszerű és túl hízlaló fogás a felnőtt, diétára kiélesedett gourmet ízlésünknek…

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

DE! Most egy recept erejéig menjünk vissza a suliba. (Hogy miiiii?…)

Mert! Az egykori kedvencet elkészítjük újra… DE! Ezúttal:

  • olyan extrán egészséges alapanyagokból, amit még Mr. Ramsay iskolai menza reformja is imába foglalna…
  • íz-ügyileg is feltuningolva
  • és duplán elkészítve…mert ebből alap a REPETAAAA!!!

Off! A hozzávalókon és arányokon NE akarj módosítani, többszöri nekifutás és tesztelés után CSAK ezekkel és így lesz jó! 🙂

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A piskótához
  • 250 gramm zabpehelyliszt
  • 50 gramm búzasikér
  • 5 db tojás
  • 30 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • 1 kk sütőpor
  • 100 ml langyos víz
Az öntethez
  • 16 gramm cukrozatlan kakaópor
  • 300 ml tej
  • 30 gramm Peak Whey Selection fehérjepor triplafagyis vagy csokis kókusz
  • 20 gramm zabpehelyliszt
  • ízlés szerint édesítő
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A piskótához
  • 250 gramm zabpehelyliszt
  • 50 gramm búzasikér
  • 5 db tojás
  • 30 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • 1 kk sütőpor
  • 100 ml langyos víz
Az öntethez
  • 16 gramm cukrozatlan kakaópor
  • 300 ml tej
  • 30 gramm Peak Whey Selection fehérjepor triplafagyis vagy csokis kókusz
  • 20 gramm zabpehelyliszt
  • ízlés szerint édesítő
Elkészítés
  1. A lisztet és a sikért átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, majd összekeverjük.
  2. A tojást az édesítővel géppel világosra keverjük. Nem lesz sűrű massza. Ebbe beleszórjuk adagolva a lisztet és a langyos vizet, felváltva, majd óvatosan belekeverjük.
  3. 20x30 as tepsit vajazzunk, lisztezzünk és öntsük bele a masszát - majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 percet süssük. A sütő ajtaját TILOS közben nyitogatni!
  4. Az öntethez a kakaóport, a lisztet a fehérjét és az édesítőt összekeverjük egy kis lábosban és a tejet is hozzáadva, csomómentesre keverjük. Utána addig főzzük kevergetve, ameddig a pudingnál hígabb állagot kapunk.
  5. A piskótát vágd kockára, öntsd nyakon és fogyaszd egészséggel. Közben gondold át az iskolás éveidet. 🙂

Több retro recept ITT!

menzás piskótakocka

menzás piskótakocka diétásan

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.