Minél több sajtos pizza, minél kevesebb idő alatt? Akinek nincs kedve a tésztakészítéssel bajlódni, annak igazi örömmámor a recept!
Minél több sajtos pizza, minél kevesebb idő alatt? Akinek nincs kedve a tésztakészítéssel bajlódni, annak igazi örömmámor a recept!
-+=
Olvasási idő: < 1perc
A pizzát mindenki szereti. Viszont pizza tésztát készíteni már csak kevesebben. Keverés, kavarás, kelesztés és a többi.. csak az időt viszi el, és mint tudjuk, manapság kinek van ideje ennyi mindenre 🙂 Ez a TE recepted, ha időt spórolva gyorsan, finomat szeretnél készíteni.
Nem a legdiétásabb változat, hiszen nem egy szénhidrát csökkentett tésztáról beszélünk és a sajtoknak is van kalória tartalma, de a light tészta azért egy fokkal alakbarátabb verzió. De emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod, sőt kit is érdekel, amikor pizzáról beszélünk: D
Néha igenis szükség van arra, hogy kicsit elengedjük magunkat. DE csak néha!! Nevezzük akár egy csaló étkezésnek, de semmiképp se csalónapot csinálj belőle!
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
Tápanyagadatok
Leveles Quattro Formaggi
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 210Ebből zsírsavak (kcal) 117
% DV (napi érték)*
Összes zsír 13g20%
Szénhidrát 11g4%
Fehérje 10g20%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
15perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
275grammlight leveles tészta
70grammszeletelt light mozzarella
70grammgorgonzola sajt
70grammparmezán sajt
70gramm gouda sajt
2dbtojás
2evőkanál light tejföl
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
15perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
275grammlight leveles tészta
70grammszeletelt light mozzarella
70grammgorgonzola sajt
70grammparmezán sajt
70gramm gouda sajt
2dbtojás
2evőkanál light tejföl
Elkészítés
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk,/amennyiben olyat veszünk, ami már nincs kinyújtva/ majd óvatosan egy tapadásmentes sütőpapírra tesszük.
A tejfölt, tojást és a sajt felét egy tálban összekeverjük, és a tésztát bekenjük vele.
A maradék sajtot a pizza tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
A sajtok természetes ízlés szerint váltóztathatók, sőt akár 1 sajtból is tökéletes pizza készíthető belőle 🙂
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.